Opskrifter » Søde Sager » Bolcher » Glukose Grundmasse til Bolcher
Glukose Grundmasse til Bolcher opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Glukose Grundmasse til Bolcher:
Bland først sukker og glukose sammen. Mål vandet op i gryden og sæt den på næsten fuld varme.
Kom sukkerblandingen i vandet og bland så det hele godt.
Rør i blandingen til det koger, og er smeltet.
Kog derefter 1 minut med låg på, så dampen renser grydens sider. Kog derefter videre uden låg til 162°C.
Hæld massen ud på en smurt plade eller teflonvæv. Efter ca. 1 minut har massen dannet hinde i kanterne, og du kan nu blande farvestoffer (vent dog lidt med den røde farve) samt evt. citronsyre, lakrids og evt. andre pulverstoffer i. Alt pulver skal sis for at undgå klumper.
Fold med skraberne kanterne ind mod midten, så massen bliver blandet godt.
Til sidst kommes smagsstofferne hurtigt i midt på massen, der straks foldes sammen, så de ikke fordamper.
Så snart du kan røre ved massen med fingrene, går du fra at ælte med skraberne over til håndæltning. Brug lette bevægelser, så hændenre kun er i berøring med massen i kort tid.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.