Opskrifter » Tilbehør » Chutneys » Tomat Chutney
Tomat Chutney opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave tomat chutney:
- 2 spsk tamarindemos
- 450 g skrællede og hakkede tomater
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1 spsk jordnøddeolie
- 6 karryblade
- 1/4 tsk brune sennepsfrø
- 1 knsp dyvelsdræk
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Tomat Chutney:
Kom tamarindemosen i en ovnfast skål. Hæld kogende vand over, til mosen er dækket, og lad den stå i 10 minutter.
Brug en teske til at mase mosen og frigøre fibre og frø. Si den derefter ned i en skål. Pres mosen med bagsiden af skeen for at få så meget saft med som muligt. Smid tamarindemosen væk, og sæt saften til side.
Kom tomaterne i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløg, sukker, chilipulver, salt, gurkemeje og tamarindesaft. Bring blandingen i kog under omrøring. Skru ned til svag varme, og lad det simre i 10 minutter, så smagen fra de forskellige ingredienser kan blandes, og blandingen kan blive tykkere. Rør engang imellem. Tag gryden af varmen, og sæt den til side, til chutneyen er helt afkølet.
Hæld chutneyen i en blender, og kør, til massen er jævn og glat. Hæld den på et glas med tætsluttende låg (ikke metallåg), men sæt ikke låget på.
Opvarm olien på en pande ved middel varme. Kom karryblade, sennepsfrø og dyvelsdræk på, og steg under stadig omrøring i 30 sekunder, eller til frøene begynder at sprutte. Pas på, at de ikke brænder på.
Hæld krydderiblandingen i chutneyen, og bland godt. Nu er den klar til servering. Den kan også afkøles i glasset. Sæt derefter låg på, og opbevar den i køleskabet i op til 2 uger.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.