MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned
At Fryse Mad Ned
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.
- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.
- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.
- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.
- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.
- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.
- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.
- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.
Flere artikler
-
Udskæringer af Svinekød
http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig... -
At Stege i Wok
http://www.madkampen.dk/p/at-stege-i-wok
Når du steger i wok bevarer du råvarernes smag og næringsindhold. Resultatet bliver en mager og meget lækker ret. ... -
Test af Osuma.dk
http://www.madkampen.dk/p/test-af-osuma
En aften for noget tid siden så jeg en reklame i fjernsynet for Osuma.dk - et online supermarked, og tænkte at det var helt vildt smart, s...