MadKampen » Artikler » Grundregler for kogning af fisk

Print artikel om Grundregler for kogning af fisk Print denne side

Grundregler for kogning af fisk

Skrevet d. 08-18-2011
Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage, bliver resultatet perfekt. Man kan koge en stor portion ad gangen og fryse den ned.

2½ dl vand
3 spsk hvid vineddike
1 skive citron
1 løg skåret i skiver
Det hvide fra en porre
2 små gulerødder
8 stilke persille
8 peberkorn
1 laurbærblad
1½ spsk groft salt
2 kryddernelliker

1. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og lad den koge en times tid.
2. Si lagen.
3. Lad fisken småsyde. Evt. i ovn ved 175°C. Skum omhyggeligt.
4. Fisken bør kun syde - ikke koge - så bevares smagen bedst. Beregn ca. 5-10 minutter for fileter og ca. 15-30 minutter for en hel fisk. Si suppen inden den anvendes til sauce.

Sådan koges fisken:
1. Læg den rensede, hele fisk eller fieksfileter i en lav gryde.
2. Hæld den varm, siede lage over så det netop dækker.






Flere artikler

  1. Tips og gode råd om Chokolade

    http://www.madkampen.dk/p/tips-om-chokolade
    Her er et par ekstra gode tips om chokolade, hvordan man håndterer den populære råvare....

  2. Chokoladepynt

    http://www.madkampen.dk/p/chokoladepynt
    Smeltet chokolade kan bruges til mange slags dekorationer. Her fortælles der om nogle af de figurer du kan bruge til at "peppe" dine kager ...

  3. Bagels - brødet, der skal koges

    http://www.madkampen.dk/p/bagels-historie
    Vi kender alle til bagels, men vidste du, at de faktisk er en jødisk specialitet, lavet til en konge? Her på siden kan du finde historien ...