Naan
I Indien får man tit serveret varme dråbeformede naanbrød. De bages traditionelt i tandoori-lerovne, hvor maden sættes ned ovenfra.
Brødene klappes og strækkes, før de presses mod ovnens vægge, hvor de hænger over flammerne. Det er sådan, de får deres dråbeform.
Man kan godt bage naanbrød i en almindelig ovn, men den helt specielle smag og aroma fra tandoori-ovnen kommer selvfølgelig til at mangle.
Naan smager godt til indiske karryretter og krydret mad. Brødet kan faktisk bruges i stedet for bestik og er glimrende til at suge saucen op med :-)
Naan kan fås i mange varianter, blandt andet:
Oste naan - med ostefyld
Keema naan - med fyld af hakket lamb
Peshwari naan - med frugtfyld
Hvidløgs naan - drysset med hvidløgsolie
Fyldt naan - med fyld af grøntsager
Flere artikler
-
Spar på Saltet
http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s... -
Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme
http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?... -
Historie og Fakta om Focaccia
http://www.madkampen.dk/p/focaccia
Alle kender focaccia - her kan du læse lidt om det italienske brød. Du kan også finde en opskrift på brødet, så du selv kan komme igan...