MadKampen » Artikler » Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Print artikel om Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning Print denne side

Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Skrevet d. 10-15-2011
At koge æg: Læg æggene i koldt eller kogende vand. Vandet skal dække æggene. Æg skal bare syde - ikke koge voldsomt, da hviden let bliver sej. Kogetiden varieres efter størrelse og friskhed. Helt friske æg behøver lidt længere kogetid. Læg aldrig æg direkte fra køleskabet i kogende vand, så revner de. Læg dem i lunkent vand et øjeblik før de skal koges.

Kogetider for æg (fra vandet begynder at syde):

Blødkogt: 3-5 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 2½-3½ minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Smilende: 6-7 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 6-8 minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Hårdkogt: 9-10 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 8-10 minutter i koldt vand som udgangspunkt

Skyl straks æggene i koldt vand. Hårdkogte æg som skal pilles, bør ligge i koldt vand til de er afsvalede.

At pochere æg: Det er vigtigt at æggene er helt friske - eller flyder hviden ud. Hæld så meget vand i en bred, lav gryde eller i en stegepande at det vil dække æggene. Tilsæt 2 tsk salt pr. liter vand. Kog op og skru så ned for varmen. Slå ægget ud i en kop og lad det derfra glide ned i vandet. Lad ægget syde, men ikke koge ca. 3 minutter eller til hviden er stivnet. Tag ægget op med en hulske. Det kan holdes varmt i lunkent vand.

At stege æg: Varm en stegepande og kom smør eller margarine på. Lad det ikke blive for varmt, da hviden let bliver sej. Knæk forsigtigt æggene ud i panden og steg dem til hviden er stivnet. Æg kan steges på begge sider. Husk salt på bordet.






Flere artikler

  1. Bagels - brødet, der skal koges

    http://www.madkampen.dk/p/bagels-historie
    Vi kender alle til bagels, men vidste du, at de faktisk er en jødisk specialitet, lavet til en konge? Her på siden kan du finde historien ...

  2. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...

  3. Sådan kan du finde glæden ved at lave mad igen

    http://www.madkampen.dk/p/saadan-kan-du-finde-glaeden-ved-at-lave-mad-igen
    Der er ikke noget bedre end at opleve glæden ved at lave mad. Det er ikke alle, der har den, men ofte kommer glæden for madlavning snigend...