MadKampen » Artikler » At Partere Fjerkræ

Print artikel om At Partere Fjerkræ Print denne side

At Partere Fjerkræ

Skrevet d. 04-27-2010
Store fugle kan parteres i fire, seks eller otte stykker, afhængig af størrelse. Mørkt fjerkrækød gennemsteges langsommere end lyst, derfor bør lårene deles i mindre stykker end brystet.

Eksempler på fjerkræ: Kylling, kalkun, and, poussin, vagtel, gås

At partere i 4 stykker:

1) At skære lårene af: Brug en kniv eller en fjærkræsaks og skær i skindet mellem lår og bryst.

2): Lokaliser det lille kødstykke, som også kaldes "østerskød", der ligger ved rygbenet og skær rundt om det, så det hænger fast i låret.

3): Vrid låret udad i et fast ryk så ledet knækker og låret med "østerskødet" skilles fra kroppen.

4): Drej fuglen og skær det andet lår af på samme måde.

5): Skær vingespidserne af. Skær herefter fremad og fjern kødet, der ligger langs rygsøjlen.

6) At skære brystet frit: Læg fuglen på ryggen. Skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet. Del brystbenet med en fjerkræsaks eller en kniv.

7): Vend fuglen og skær eller klip ribben og rygrad fra det hele bryst, men lad vingerne sidde. Hvis fuglen er tilberedt, kasseres rygsøjlen.

8): Del brystet midt over med en fjerkræsaks eller en kniv.

9): Fjern benstumperne fra bryst, lår og vinger efter tilberedning.

Sådan parterer du en kylling

At partere i 6 stykker:

Partér fuglen i fire stykker som ovenfor. Skær lårene over i leddet - følg linien af hvidt fedt på undersiden.


At partere i 8 stykker:

Del hvert bryststykke i 2 - klip (eller skær) på skrå gennem bryst og ribben, så et stykke brystkød følger med vingen.






Flere artikler

  1. Suppekuren

    http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
    ...

  2. At Lave Mad med Krydderurter

    http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
    Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe...

  3. Udskæringer af Svinekød

    http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
    Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig...