MadKampen » Artikler » At Partere Fjerkræ
At Partere Fjerkræ
Store fugle kan parteres i fire, seks eller otte stykker, afhængig af størrelse. Mørkt fjerkrækød gennemsteges langsommere end lyst, derfor bør lårene deles i mindre stykker end brystet.
Eksempler på fjerkræ: Kylling, kalkun, and, poussin, vagtel, gås
At partere i 4 stykker:
1) At skære lårene af: Brug en kniv eller en fjærkræsaks og skær i skindet mellem lår og bryst.
2): Lokaliser det lille kødstykke, som også kaldes "østerskød", der ligger ved rygbenet og skær rundt om det, så det hænger fast i låret.
3): Vrid låret udad i et fast ryk så ledet knækker og låret med "østerskødet" skilles fra kroppen.
4): Drej fuglen og skær det andet lår af på samme måde.
5): Skær vingespidserne af. Skær herefter fremad og fjern kødet, der ligger langs rygsøjlen.
6) At skære brystet frit: Læg fuglen på ryggen. Skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet. Del brystbenet med en fjerkræsaks eller en kniv.
7): Vend fuglen og skær eller klip ribben og rygrad fra det hele bryst, men lad vingerne sidde. Hvis fuglen er tilberedt, kasseres rygsøjlen.
8): Del brystet midt over med en fjerkræsaks eller en kniv.
9): Fjern benstumperne fra bryst, lår og vinger efter tilberedning.
At partere i 6 stykker:
Partér fuglen i fire stykker som ovenfor. Skær lårene over i leddet - følg linien af hvidt fedt på undersiden.
At partere i 8 stykker:
Del hvert bryststykke i 2 - klip (eller skær) på skrå gennem bryst og ribben, så et stykke brystkød følger med vingen.
Flere artikler
-
Suppekuren
http://www.madkampen.dk/p/suppekuren
... -
At Lave Mad med Krydderurter
http://www.madkampen.dk/p/at-lave-mad-med-krydderurter
Om vinteren trives friske urter fint i vindueskarmen og om sommeren på altanen eller i haven. Plant dem i smukke potter, så de også er fe... -
Udskæringer af Svinekød
http://www.madkampen.dk/p/udskaeringer-af-svinekoed
Svinekød er trods alle diskussioner påskønnet af mange. Det er velsmagende, saftigt og relativt billigt. Desuden indeholder svinekød vig...