Opskrifter » Desserter » Tilbehør » Hindbærsauce
Hindbærsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hindbærsauce:
- 1 pose optøede frosne hindbær
- 1 dl vand
- 1-2 dl sukker
- 2 spsk kartoffelmel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hindbærsauce:
Kom bærrene i en gryde sammen med vand og 1 dl sukker. Læg låg på gryden og varm op til kogepunktet.
Rør rundt i gryden så alle bærrene bliver most og sukkeret opløses.
Læg en si oveni en stor skål og hæld blandingen op i sien lidt ad gangen. Mos blandingen gennem sien med en stor ske.
Når hele blandingen er presset gennem sien, hældes saucen igen over i gryden og der smages evt. til med mere sukker. Saucen må ikke blive alt for sød.
Rør derefter kartoffelmel til jævning med lidt vand. Opvarm hindbærsaucen - den må ikke koge helt. Tilsæt lidt af jævningen og rør hele tiden. Hvis saucen bliver uklar skal der varmes lidt mere op. Når saucen bliver blank og gennemsigtigt, må der endelig ikke varmes mere. Tilsæt således jævning til konsistensen er passende. Serveres lun.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.