Opskrifter » Desserter » Tilbehør » Hjemmelavet Karamelsauce
Hjemmelavet Karamelsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hjemmelavet karamelsauce:
- 200 g sukker
- 6 spsk blødt, usaltet smør
- 220 g piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Hjemmelavet Karamelsauce:
Sørg for at fløden har stuetemperatur.
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde over middelvarme. Pisk, når sukkeret begynder at smelte. Stop med at piske, når det bobler.
Når sukkeret har fået en gylden farve, tilsættes smørret, og piskes i til det er smeltet.
Tag gryden af varmen. Hæld langsomt fløden i gryden. Når det ikke bobler mere, så begynd at piske - sørg for at alt det bliver en ensartet masse. Lad karamellen afkøle et par minutter før den hældes i en skål eller bøtte. Lad den køle lidt af, før den sættes i køleskabet, hvor den kan holde sig i et par uger.
Varm karamelsaucen op før servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.