Opskrifter » Desserter » Tilbehør » Rabarbersirup
Rabarbersirup opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rabarbersirup:
- 250 g frisk eller frossen rabarber
- 5 dl vand
- 200 g sukker
- Sirup:
- 2 dl sukker
- Et skvæt citronsaft
- 1 spsk vanillesukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rabarbersirup:
Skær rabarberne i mindre stykker. Kog dem sammen med vandet og sukkeret - det skal spilkoge i 10-15 minutter. Hold øje med at det ikke koger over.
Sigt rabarberstykkerne fra. Nu har du rabarbersaft.
Herefter skal det koges yderligere ind sammen med sukker, citronsaft og vanillesukker - pas på det ikke koger over.
Temperaturen skal op på 110°C og skal herefter koge yderligere 10-15 minutter.
Hæld siruppen i en bøtte, der kan tåle høj varme, og sæt den på køl, til den er blevet tyktflydende.
Kan bruges til flødebolleguf, toppings til cupcakes, som et pift til din yoghurt/skyr eller som sirup på et stykke vanilleis.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.