Opskrifter » Hovedretter » Kalvekød » Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos
Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Helstegt Kalvemørbrad med Kartoffel-Sellerimos:
4 personer.
Brun mørbraden godt på alle sider på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber, tag den af panden og læg den i et ildfast fad.
Sæt fadet i en 150°C varm ovn (ikke varmluft) i ca. 20 minutter - eller til den har en kernetemperatur på 55-58°C (rosa).
Herefter skal mørbraden hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den - på tværs af kødtrådene.
Mos:
Skræl kartofler og selleri. Skær kartoflerne i halve og sellerien i mindre stykker (ca. 2x2 cm) og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 20-30 minutter til de er helt møre.
Hæld vandet fra og mos kartofler og selleri. Tilsæt varm mælk til konsistensen er passende (som kartoffelmos). Kom et par smørklatter i og smag til med salt og peber.
Server skiver af kalvemørbrad med kartoffel-sellerimos og evt. en lækker æblesalat til.