Opskrifter » Hovedretter » Lam » Bobotie (fra Sydafrika)
Bobotie (fra Sydafrika) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bobotie (fra sydafrika):
- 2 mellemstore løg
- 2 store madæbler
- 75 g rosiner*
- 50 g smør
- Ca. 2 spsk karry
- 800 g hakket lammekød
- 2 dl bouillon
- 1-2 spsk citronsaft
- 3-4 spsk sød mangochutney
- 75 g smuttede mandler
- Fyld:
- 2 skiver skorpefri franskbrød
- 3 dl mælk eller fløde
- 3 æg
- Persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Bobotie (fra Sydafrika):
Til 6 personer.
Hak løgene og svits dem.
Tilsæt æbler i tern og svits i kort tid.
Tilsæt derefter rosiner (druer) og karry, og sluk efter 2 minutter.
Brun lammekødet, tilsæt bouillon og kog i 10-15 minutter.
Hak mandlerne og bland dem i med mangochutney, citronsaft, salt og peber.
Udblød franskbrødet i mælk.
Pisk æg og mælk/fløde. TIlsæt det udblødte franskbrød. I et smurt fad lægges skiftevis kød og æggeblanding som i lasagne. Sidste lag skal være æggeblanding.
Pynt med hele mandler
Bages nederst i en 200°C varm ovn i ca. 45 minutter. Drys med persille
* kan erstattes med 225 g friske vindruer.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.