Opskrifter » Madpakke » Sandwiches » Madpakkeboller (16-24 stk.)
Madpakkeboller (16-24 stk.) opskrift
Opskrift indsendt af Marianne Nørgaard Monberg
SÃ¥dan laver du Madpakkeboller (16-24 stk.):
Opløs gæren i det lunkne vand (håndvarmt). Kom salt og de revne pærer i.
Rør først rugmelet i, og bland det hele godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen kan æltes med lidt mel på hænderne.
Ælt den godt igennem. Stil den til hævning, tildækket i 1 time.
Form dejen, igen med mel på hænderne, til ca. 16 boller, hvis de gerne må være lidt store.
Sæt dem på en plade, og lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl med æggehvide og drys med rugmel, sesamfrø eller andet. Bag dem på næstnederste rille i en 230°C varm ovn i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på rist. Kan fryses.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.