Opskrifter » Pastaretter » Nudler » Ovnbagt Macaroni med Hakket Oksekød
Ovnbagt Macaroni med Hakket Oksekød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ovnbagt macaroni med hakket oksekød:
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort hakket løg
- 1 kg hakket oksekød
- 0,6 dl rødvin
- 0,7 dl pastatomatsauce
- 2 smuædrede hønsebouillonterninger
- 2 spsk finthakket frisk persille
- 500 g bucatini (store macaroni)
- 2 letpiskede æggehvider
- 2 spsk rasp
- Ostesauce:
- 50 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 0,6 dl mælk
- 2 letpiskede æggeblommer
- 125 g revet cheddarost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Ovnbagt Macaroni med Hakket Oksekød:
8 personer.
Varm olien i en tykbundet gryde. Tilsæt løget og svits over moderat varme i 2 minutter, eller til løget er blødt. Tilsæt det hakkede oksekød og rør over kraftig varme til det er godt brunet og næsten al væsken er fordampet.
Tilsæt vin, sauce og bouillonterninger og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre under låg en time; omrøres af og til. Tages af varmen. Persille tilsættes, og gryden sættes til afkøling.
Til ostesaucen smeltes smørret i en mellemstor kasserolle over svag varme, melet tilsættes, og der røres rundt i 1 minut, eller til det er gyldent og jævnt. Fjernes fra varmen, og mælken røres i lidt ad gangen. Kommes tilbage på blusset, og der røres konstant over moderat varme i 5 minutter, eller til saucen koger og begynder at blive tyk. Fjernes fra varmen, køler lidt af, og æggeblommer og ost røres i.
Forvarm ovnen til 180°C. Kog bucatinierne al dente i en stor gryde spilkogende saltet vand. Hældes i en sigte og skylles i rindende koldt vand, hvorefter de igen afdryppes omhyggeligt. Blandes med æggehviderne. Fordel halvdelen af bucatinierne i et smurt dybt ildfast fad. Fordel et lag af kødblandingen over.
Bland de resterende bucatinier med ostesaucen og dordel dem oven på kødlaget. Drysses med rasp og sættes i ovnen i 45 minutter, eller til toppen er let gylden.