Madkampen.dk » Ingredienser » æggeblommer
Opskrifter på mad med æggeblommer
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æggeblommer indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Irish Coffee Tærte
Til 5-6 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en (ca. 23cm) tærteform og bag det i ovnen ved 170°C i 5-6 minutter. Pisk æggeblommer og farin godt ti...
-
Sprøde Vafler med Piskefløde
Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...
-
Crema Catalana
Hæld mælk, appelsinskal, citronskal og kanelstang i en gryde. Del vanillestangen, og tilsæt også den. Bring det langsomt i kog. Tag det af varmen og lad det trække i 15 minutter. Imens piskes æggeblommerne med sukkeret og majsst...
-
Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme
Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...
-
Julemandens Knapper
Giver 30-35 småkager. Forvarm ovnen til 190°C Bland smør, sukker, farin, vaniliesukker og æggeblommer i en skål. Rør langsomt melet i, til en dejkugle formes. Tril dejen til små kugler (valnøddestørrelse). Læg dem...
-
Parisertoast af Hvidkål
Til 2 stk. Blend hvidkålen fint i en foodprocessor, tilsæt æg, æggeblommer, ost, kokosolie, Husk, pofiber, salt og peber og blend det til en ensartet masse. Del kåblandingen i 4 portioner og pres hver portion til en 12x12 cm firk...
-
Skildpadde Muffins
18-20 stk. Alle ingredienserne skal have stuetemperatur. Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad - når det er smeltet, tages det af varmen. Lad det køle lidt af. Bland sukker og smør godt sammen - det skal have lidt samme...
-
Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær
Skær smøret i tern. Rør marcipanen sammen med smør. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen. Smør en springform på 20 cm og drys den med mandelflager. Fordel dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutte...
-
Appelsinris
Ris, vand, appelsinjuice, salt og sukker koges som almindelige ris - 12 minutters kog og 12 minutters trækken. Lad risene køle helt af. Pisk en æggesnaps af æg og sukker. Vend fløden i. Vend cremen med de afkølede ris. Læ...
-
Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse
Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...
-
Porrer i Fad med Bacon
Rens porrerne og halvér dem. Kog dem i 8 minutter i bouillonvand. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Halvér baconstrimlerne og svøb dem om midten af hver porre. Læg dem i et fad side om side. Pisk æggeblommer og mælk sammen. Drys...
-
Klassisk Hjemmelavet Koldskål
Pisk æggeblommer, sukker og vanille sammen til en æggesnaps. Pisk herefter kærnemælken i sammen med creme fraichen og lidt revet citronskal. Til luksusudgaven tilsættes også en sjat piskefløde. Serveres straks eller stilles...
-
Jordbærtrifli med Makroner
Pisk sukker, æggeblommer og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Pisk i en anden skål fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Kom jordbærrene til jordbærpureen i en gryde og kog dem godt møre. Blen...
-
Guldkage
Pisk margarinen hvidt med sukkeret. Rør æggeblommerne i - en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med vand. Fordel dejen i 2 lagkageforme. Pisk æggehviderne meget sive og tilsæt så sukkeret. Pisk t...
-
Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin
Rør flormelis, smør og salt blødt. Tilsæt mel og derefter citronsaft, vanillekorn og æggeblommer. Saml dejen ved at tilsætte mælk. Form en tyk, kort pølse af 2/3 af dejen og en lang tynd pølse af det sidst og sæt dem på kø...
-
Gunvor Kage
Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tyk med en håndmixer. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en ske skiftevis med kaffefløden. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne h...
-
Frossen Key Lime Pie
For en springform med bagepapir. Bland ingredienserne til dejen, og tryk den fast i bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden i 10 minutter ved 175°C (alm. ovn) og lad den køle af. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen...
-
Blomkålsgratin med Skinketern
Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...
-
Frossen Valnøddetærte med Portvin
Pisk æggeblommerne godt sammen med flormelisen og kornene fra vanillestangen. Knus makronerne groft, stænk dem med portvin og vend dem i æggemassen sammen med valnøddekernerne. Pisk fløden til skum og vend den i. Hæld blandin...
-
Daim Islagkage med Jordbærsirup
Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og pisk det hele stift. Til sidst vendes hakkede mandler, nødder og chokolade i. Fordel bunden i 2 små eller 1 stor springform og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C. Afkøl bunden helt. Ko...
-
Dukan - Bøf Lindstrøm
Rød rødbederne lidt med et stykke køkkenrulle, og skær dem i små tern. Pil løget, og hak det - ikke for fint. Svits løget på en pande, så de lige får lidt farve. Kom rødbeder, løg, kapers og æggeblommerne i farsen, og bland ...
-
Hyldeblomstfromage
Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i. Udblød husblasen i koldt vand i 10 minutter. Tag det op, vrid det, og smelt det over vandbad. Bland den smeltede husblas med hyldeblomsts...
-
Nem Sommerjordbærtærte
Bland mel, sukker og smør til en smuldret masse og saml den med koldt vand. Rul dejen ud og pres den i en tærteform. Forbag bunden med sølvpapir langs kanten, så den ikke skrider ned i 10 minutter ved 200°C Rør alle ingredienser...
-
Vinter Carbonnara
Til 2 personer. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skær pancettaen eller baconen i tern af 1x1cm. Rist pancetta/bacon gyldent i en sauterpande. Tilsæt skalotteløg og hvidløg i fine tern, og steg, til de er blanke. Ti...
-
Hytteostkage med Jordbær
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min...