Madkampen.dk » Ingredienser » æggeblommer

Opskrifter på mad med æggeblommer

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æggeblommer indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Irish Coffee Tærte

    Til 5-6 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en (ca. 23cm) tærteform og bag det i ovnen ved 170°C i 5-6 minutter. Pisk æggeblommer og farin godt ti...


  2. Sprøde Vafler med Piskefløde

    Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...


  3. Crema Catalana

    Hæld mælk, appelsinskal, citronskal og kanelstang i en gryde. Del vanillestangen, og tilsæt også den. Bring det langsomt i kog. Tag det af varmen og lad det trække i 15 minutter. Imens piskes æggeblommerne med sukkeret og majsst...


  4. Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme

    Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...


  5. Julemandens Knapper

    Giver 30-35 småkager. Forvarm ovnen til 190°C Bland smør, sukker, farin, vaniliesukker og æggeblommer i en skål. Rør langsomt melet i, til en dejkugle formes. Tril dejen til små kugler (valnøddestørrelse). Læg dem...


  6. Parisertoast af Hvidkål

    Til 2 stk. Blend hvidkålen fint i en foodprocessor, tilsæt æg, æggeblommer, ost, kokosolie, Husk, pofiber, salt og peber og blend det til en ensartet masse. Del kåblandingen i 4 portioner og pres hver portion til en 12x12 cm firk...


  7. Skildpadde Muffins

    18-20 stk. Alle ingredienserne skal have stuetemperatur. Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad - når det er smeltet, tages det af varmen. Lad det køle lidt af. Bland sukker og smør godt sammen - det skal have lidt samme...


  8. Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær

    Skær smøret i tern. Rør marcipanen sammen med smør. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen. Smør en springform på 20 cm og drys den med mandelflager. Fordel dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutte...


  9. Appelsinris

    Ris, vand, appelsinjuice, salt og sukker koges som almindelige ris - 12 minutters kog og 12 minutters trækken. Lad risene køle helt af. Pisk en æggesnaps af æg og sukker. Vend fløden i. Vend cremen med de afkølede ris. Læ...


  10. Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...


  11. Porrer i Fad med Bacon

    æggeblommer

    Rens porrerne og halvér dem. Kog dem i 8 minutter i bouillonvand. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Halvér baconstrimlerne og svøb dem om midten af hver porre. Læg dem i et fad side om side. Pisk æggeblommer og mælk sammen. Drys...



  12. Klassisk Hjemmelavet Koldskål

    Pisk æggeblommer, sukker og vanille sammen til en æggesnaps. Pisk herefter kærnemælken i sammen med creme fraichen og lidt revet citronskal. Til luksusudgaven tilsættes også en sjat piskefløde. Serveres straks eller stilles...


  13. Jordbærtrifli med Makroner

    Pisk sukker, æggeblommer og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Pisk i en anden skål fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Kom jordbærrene til jordbærpureen i en gryde og kog dem godt møre. Blen...


  14. Guldkage

    Pisk margarinen hvidt med sukkeret. Rør æggeblommerne i - en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med vand. Fordel dejen i 2 lagkageforme. Pisk æggehviderne meget sive og tilsæt så sukkeret. Pisk t...


  15. Frisk Ostetærte med Chokolade & Appelsin

    Rør flormelis, smør og salt blødt. Tilsæt mel og derefter citronsaft, vanillekorn og æggeblommer. Saml dejen ved at tilsætte mælk. Form en tyk, kort pølse af 2/3 af dejen og en lang tynd pølse af det sidst og sæt dem på kø...


  16. Gunvor Kage

    Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tyk med en håndmixer. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en ske skiftevis med kaffefløden. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne h...


  17. Frossen Key Lime Pie

    For en springform med bagepapir. Bland ingredienserne til dejen, og tryk den fast i bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden i 10 minutter ved 175°C (alm. ovn) og lad den køle af. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen...


  18. Blomkålsgratin med Skinketern

    Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...


  19. Frossen Valnøddetærte med Portvin

    Pisk æggeblommerne godt sammen med flormelisen og kornene fra vanillestangen. Knus makronerne groft, stænk dem med portvin og vend dem i æggemassen sammen med valnøddekernerne. Pisk fløden til skum og vend den i. Hæld blandin...


  20. Daim Islagkage med Jordbærsirup

    Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og pisk det hele stift. Til sidst vendes hakkede mandler, nødder og chokolade i. Fordel bunden i 2 små eller 1 stor springform og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C. Afkøl bunden helt. Ko...


  21. Dukan - Bøf Lindstrøm

    Rød rødbederne lidt med et stykke køkkenrulle, og skær dem i små tern. Pil løget, og hak det - ikke for fint. Svits løget på en pande, så de lige får lidt farve. Kom rødbeder, løg, kapers og æggeblommerne i farsen, og bland ...


  22. Hyldeblomstfromage

    æggeblommer

    Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i. Udblød husblasen i koldt vand i 10 minutter. Tag det op, vrid det, og smelt det over vandbad. Bland den smeltede husblas med hyldeblomsts...



  23. Nem Sommerjordbærtærte

    Bland mel, sukker og smør til en smuldret masse og saml den med koldt vand. Rul dejen ud og pres den i en tærteform. Forbag bunden med sølvpapir langs kanten, så den ikke skrider ned i 10 minutter ved 200°C Rør alle ingredienser...


  24. Vinter Carbonnara

    Til 2 personer. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Skær pancettaen eller baconen i tern af 1x1cm. Rist pancetta/bacon gyldent i en sauterpande. Tilsæt skalotteløg og hvidløg i fine tern, og steg, til de er blanke. Ti...


  25. Hytteostkage med Jordbær

    Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min...