Opskrifter » Søde Sager » Chokolade » Hjemmelavede Flødeboller
Hjemmelavede Flødeboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hjemmelavede flødeboller:
- 500 g marcipan
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g pasteuriserede æggehvider
- 250 g mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hjemmelavede Flødeboller:
Giver 30 stk.
Marcipanen i 30 skiver, som lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 minutter.
Sukker og vand koges op, og koger i 2 minutter.
Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkerlagen langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 min.
Herefter sprøjtes guffet på marcipanbundene med en plastikpose (der er klippet hul i), og flødebollerne bages i 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflade.
Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet chokolade.
TIP: Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i æggehviderne kogende (121ºC), direkte fra blusset.
Holdbarheden er 3 dage ved 10-12 °c