Madkampen.dk » Ingredienser » Marcipan
Opskrifter på mad med Marcipan
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor marcipan indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Roulade med Marcipan & Hasselnødder
Ælt marcipanen med 50 g æggehvide. Pisk de resterende æggehvider stive. Vend forsigtigt sukkeret heri. Vend det i marcipanmassen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir. Drys med hasselnøddeflager. Bag bunden ca. 15 minutter ved 1...
-
Mazarinkage med Hyldeblomst & Bær
Skær smøret i tern. Rør marcipanen sammen med smør. Tilsæt æggene, et ad gangen. Pisk godt. Vend hvedemelet i dejen. Smør en springform på 20 cm og drys den med mandelflager. Fordel dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutte...
-
Marcipanruder med Jordbærmousse
Kør smør og marcipan i en foodprocessor. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter mælken. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Læg bagepapir i en form på ca. 22-30cm og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ca. 30 m...
-
Kærnemælkshorn med Nougat og Marcipan
Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i 2/3 af melet og rør så gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød. Lad dejen hvile i køleskabet i 3-4 ...
-
Orangestænger
Ca. 60 stk. Rør marcipan og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt mel, sukker, revet appelsinskal og 1 spsk appelsinsaft og rør, til dejen samler sig. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt den ud i 6...
-
Butterdejsruller med Marcipan & Chokolade
Tænd ovnen på 170°C varmluft (eller 190°C almindelig). Drys lidt mel på bordet, og rul butterdejen mere flad og større. Del den op i 6 dele. Bland marcipan med vanillesukker, flormelis og mælk. Fordel det på butterdejsstykkern...
-
Cookies med Chokolade & Lakrids
Ca. 24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør den derefter med farin, havregryn, mel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene og rør dejen sammen. Hak chokoladen og vend den i masen. Fordel dejen med 2...
-
Pæremuffins med Chokolade & Marcipan
Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 180°C Pisk smør og sukker lyst og luftigt og tilsæt derefter æggene et ad gangen, mens der stadig piskes. Bland vanillesukker, bagepulver og mel i. Tilsæt revet marcipan og chokoladeknapper. S...
-
Æblemuffins med Marcipan & Lakrids
12-15 stk. Tænd ovnen pÃ¥ 180°C Smelt margarinen i ovnen, mens den varmer op. Brug en lille ovnfast skÃ¥l. Lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker godt sammen. Riv marcipanen ned i æggemassen, og pisk det godt sammen. TilsÃ...
-
Frangipane med Rabarber
Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm. Kom rabarber, cand og sukker i en gryde, og lad det koge op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre og sukkeret opløst. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberne. Si saft...
-
Nøddetrekanter
Giver 10 stk. Til bunden æltes alle ingredienserne sammen til en fast dej, som trykkes ud i en bradepande (ca. 23x33cm). Til mazarinmassen æltes marcipan og sukker sammen med halvdelen af margarinen til der ikke er flere klumper. He...
-
Rabarber Cupcakes
Rens og skær rabarberne i mindre stykker. Pisk smør, sukker og vanillekorn sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene, et ad gangen til blandingen er jævn. Bland melet, revet marcipan og bagepulver sammen. Drys rabarberstykk...
-
Smørhorn med Marcipanfyld
16 stk. Lun mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, salt, blødt smør og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt - dejen skal være fedtet og blank og lige akkurat sl...
-
Mandelmazarin med Creme & Friske Bær
Tænd ovnen på 175°C varmluft. Smør en tærteform (28cm) med lidt smør og drys den med lidt mel. Pisk smør, sukker og marcipan sammen i en skål og pisk 3-4 minutter til blandingen er cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk...
-
Othellolagkage
Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer, sukker, Maizena og mælk sammen i en gryde. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud, og kom dem i æggemassen sammen med den tomme vanillestang. Bring cremen i kog under piskning ...
-
Kransekage
Til ca. 16 stk. Kransekage: Rør rørsukker og æggehvide sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret helt. Sukkerhviden æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til massen er ensartet. Kransekagemassen fyldes i en stof...
-
Tærte med Chokolade & Makrontop
Tænd ovnen på 175°C. Smør et tærtefad grundigt (28 cm i diameter) Bund: Bland mel, bagepulver og rørsukker. Skær smørret i tern og smuldr det ind i melblandingen enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine. Tilsæt æggeblo...
-
Jordbærtærte
Rør ingredienserne til mørdejen sammen - du må ikke arbejde for meget med den - stilles på køl i 1 time. Dejen rulles og lægges i et tærtefad. Ingredienserne til marcipanfyldet blandes sammen, og lægges ovenpå mørdejen. Bage...
-
Lakridstrøfler
Ca. 20 stk. Bland marcipanen med kakao. Ælt marcipanen til små kugler. Smelt chokoladen over et vandbad. Overtræk kuglerne med chokolade, og rul dem derefter direkte i en skål med lakridspulver....
-
Hjemmelavede Flødeboller
Giver 30 stk. Marcipanen i 30 skiver, som lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 minutter. Sukker og vand koges op, og koger i 2 minutter. Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkerlagen langsomt. Guffet piskes stift med...
-
Mini-marcipanmuffins med Nougat-topping
Pisk æg og sukker lyst of luftigt. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Bland mel, bagepulver og mælk i dejen lidt ad gangen. Riv marcipanen groft og vend den i dejen. Fordel dejen i ca. 30 miniforme. Bag dem ca. 15 minutter...
-
Kærnemælkshorn
Gæren røres ud i den lune kærnemælk, hvorefter sukker, æg, olie og hvedemel røres i. Dejen æltes godt igennem og rulles ud på et melet bord, til et rektangel. Det skæres ud i 6 kvadrater, som deles til 12 trekanter. Marcipane...
-
Gratinerede Jordbær
Riv marcipanen ned i en skål, og rør den blød med likøren. Pisk æggeblommer skummende med flormelisen. Stil skålen i vandbad, og opvarm under stadig piskning, til saucen jævner. Rør da marcipan/likørblanding sammen med marsalavi...
-
Marcipanpærer
Skyl citronen og skær en bid af skallen af. Pres saften af. Skræl og halvér pærerne. Skær kernehuset ud og dryp citronsaften over pærerne. Bland vin, citronskal, kanelstang, nelliker og 2 spsk honning og bring det i kog. Læg pære...
-
American Pie med Vanilleis
Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl. Beklæd den smurte tærteform med tærtedejen, og forbag tærtebunden i ca. 1...