Opskrifter » Søde Sager » Konfekt » Snebolde
Snebolde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave snebolde:
- 200 g ren marcipan
- 200 g hvide chokoladenapper
- 75 g kokosmel
- 75 g blød nougat
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Snebolde:
Skær marcipanrullen i skiver (ca. ½ cm tykkelse) og skær nougaten i små tern. Tag en skive marcipan, lægg et tern nougat på midten og rul marcipanen til en kugle med nougat i midten.
Når al marcipanen er trillet til kugler, skal chokoladen smeltes. (gør det over et vandbad, eller brug en chokoladesmelter).
Nu er marcipanen klar til at blive overtrukket med chokoladen. Sænk en gaffel med en marcipankugle ned i skålen med chokolade (stik ikke gaflen igennem kuglen) og sænk den ned i chokoladen, så kuglen bliver helt dækket af chokolade. Løft gaflen og bank den forsigtig mod siden af skålen for at få den overflødige chokolade til at dryppe af. Læg kuglen til afkøling på en tallerken eller et fad beklædt med bagepapir. Fortsæt med de resterende kugler.
Kuglerne skal afkøle lidt, men de må ikke størkne helt, de skal nemlig rulles i kokosmel mens chokoladen stadig er lidt blød. Det gøres ved at hælde kokos på en tallerken og igen bruge en gaffel til forsigtigt at trille kuglerne deri. Læg de hvide kokoskugler tilbage på bagepapiret og lad dem stivne helt, gerne et køligt sted, før de er klar til servering.