Opskrifter » Tilbehør » Chutneys » Romesco Salsa
Romesco Salsa opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave romesco salsa:
- 2 røde peberfrugter
- 1 tsk paprika
- 1 fed hvidløg
- 80 g smuttede mandler
- 4 spsk olivenolie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Romesco Salsa:
Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage.
Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres og kernerne fjernes.
Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250°C varm ovn i ca. 20 minutter.
Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plastikbøtte med låg og lad dem afkøle der - så bliver skindet lettere at fjerne.
Fjern nu skindet og hak frugterne fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150°C i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en pasende skål.
Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie. Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt så alt blandes og smag til med salt. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.