MadKampen » Artikler » Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Print artikel om Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning Print denne side

Tilberedning af Æg - Kogning, Pochering & Stegning

Skrevet d. 10-15-2011
At koge æg: Læg æggene i koldt eller kogende vand. Vandet skal dække æggene. Æg skal bare syde - ikke koge voldsomt, da hviden let bliver sej. Kogetiden varieres efter størrelse og friskhed. Helt friske æg behøver lidt længere kogetid. Læg aldrig æg direkte fra køleskabet i kogende vand, så revner de. Læg dem i lunkent vand et øjeblik før de skal koges.

Kogetider for æg (fra vandet begynder at syde):

Blødkogt: 3-5 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 2½-3½ minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Smilende: 6-7 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 6-8 minutter i koldt vand som udgangspunkt.
Hårdkogt: 9-10 minutter i kogende vand som udgangspunkt - 8-10 minutter i koldt vand som udgangspunkt

Skyl straks æggene i koldt vand. Hårdkogte æg som skal pilles, bør ligge i koldt vand til de er afsvalede.

At pochere æg: Det er vigtigt at æggene er helt friske - eller flyder hviden ud. Hæld så meget vand i en bred, lav gryde eller i en stegepande at det vil dække æggene. Tilsæt 2 tsk salt pr. liter vand. Kog op og skru så ned for varmen. Slå ægget ud i en kop og lad det derfra glide ned i vandet. Lad ægget syde, men ikke koge ca. 3 minutter eller til hviden er stivnet. Tag ægget op med en hulske. Det kan holdes varmt i lunkent vand.

At stege æg: Varm en stegepande og kom smør eller margarine på. Lad det ikke blive for varmt, da hviden let bliver sej. Knæk forsigtigt æggene ud i panden og steg dem til hviden er stivnet. Æg kan steges på begge sider. Husk salt på bordet.






Flere artikler

  1. Grundregler for kogning af fisk

    http://www.madkampen.dk/p/grundregler-for-kogning-af-fisk
    Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage,...

  2. Tips og gode råd om Chokolade

    http://www.madkampen.dk/p/tips-om-chokolade
    Her er et par ekstra gode tips om chokolade, hvordan man håndterer den populære råvare....

  3. Tips til din grillfest – sådan bliver din grillfest en dundrende succes

    http://www.madkampen.dk/p/tipstildingrillfest
    ...