MadKampen » Artikler » Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

Print artikel om Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne Print denne side

Hjemmelavet Italiensk mad der får en restaurant i Toscana til at blegne

Skrevet d. 02-16-2018
Det italienske køkken er for mange en af de absolutte favoritter, hvor specielt pizza og ikke mindst pastaretter får munden til at løbe i vand hos mange. Det er desværre lidt en skam, at netop disse to specialiteter udelukkende er det de fleste forbinder med det italienske køkken, som består af meget mere end netop disse to. Italiens madkultur er opdelt, hvor de i nord spiser lidt anderledes end de gør i de sydligere regioner, hvor mange af disse har hver deres madtradition. Det er i Italien lidt ligesom det er i Spanien, her er maden en central del af hverdagen og er et samlingspunkt for familie og venner, hvorfor der bruges meget tid på at finde de bedste råvarer til middagen. Her kommer en guide til, hvad du kan servere for dine gæster og temaet er italiensk.

Antipasti
Antipasti betyder før pastaen og derfor er det hvad vi i Danmark kalder en forret. Den består ofte af mange små forskellige retter, som man kan sidde og nippe lidt til. Det er typisk kolde retter bestående af enten ost eller marinerede grøntsager med brød til. Masser af brød.
En god antipasti, som dine gæster helt sikkert vil sætte pris på kan være lufttørret skinke med lidt friskkværnet parmesan på toppen og en skvis olivenolie, simpelt og enkelt som italienerne kan lide det. En anden let forret kan være bøffelmozzarella kugler, som lige er vendt i noget olivenolie og en gang toscana krydderier. Simpelt og lækker. Hertil vil det være en god idé at servere cherrytomater af ekstra god kvalitet. Hvis du vil undersøge, hvordan den rigtige antipasti laves, så er det nemt at komme til Italiens hovedstad.

Secondi
Hovedretten behøver langt fra at være en pasta eller pizzaret. Hvis du virkelig skal imponere dine gæster med finere italiensk madlavning, så prøv at bevæg dig væk fra de mest banale retter og lad dig inspirere dig af det syditalienske køkken, som i højere grad består af fiskeretter, hvorfor det bliver lidt mere interessant end at servere den samme pizza eller spaghetti bolognese for tiende gang. En nem og yderst velsmagende ret er Polpo in umido, som er blæksprutte i tomatsauce. En blæksprutte kan være svær at finde i det lokale supermarked, hvorfor det er nødvendigt at finde en fiskehandler. Sådan er du også garanteret høj kvalitet. Til Polpo in umido bruges der gulerrødder, blegselleri, løg, hvidløg, tørrede chili, tomatsauce og ikke mindst en god hvidvin.
Snart armene er skilt fra den øvrige del af blæksprutten, så skal den bankes mør og stå lidt tid. Imens kan man passende svitse grøntsagerne på panden i noget olivenolie og salt. Når grøntsagerne er ved at tage farve, så tilsættes lidt chili og blækspruttearmene.
Når blæksprutten har fået lidt farve tilsættes hvidvinen og den skal helst fordampe helt inden tomatsaucen tilsættes, hvorfor det bagefter skal stå i ca. en times tid, eller hvert fald indtil blæksprutten er mør. Blæksprutteretten vil uden tvivl imponere dine gæster og ikke mindst være en oplevelse for smagsløgene. Hos gastromand er det muligt at få yderligere inspiration til god opskrifter.

Dessert
En god italiensk dessert består ligesom mange andre steder enten af kage eller noget koldt. Italienerne er mestre i at kombinere frisk og sødt. De fleste kender til både panna cotta eller tiramisu. Men god ret at servere for sine gæster ville være en italiensk is, som serveres ”semifreddo”, hvilket betyder halvkold. Her laves en iscreme af fløde og æggeblommer som kommer på køl. Hvis ikke man ikke orker, at lave hjemmelavet italiensk mad, så kan man altid inviterer sine gæster ud på en restaurant på Nørrebro.






Flere artikler

  1. Madplaner - Ugeplaner

    http://www.madkampen.dk/p/madplaner
    Inspiration til madplaner...

  2. Lav Din Egen Modellervoks

    http://www.madkampen.dk/p/lav-din-egen-moddelervoks
    Det er nemt at lave sin egen modellervoks - du kan selv bestemme farverne, og der sker ikke noget, hvis junior tager en bid af sagerne....

  3. At Fryse Mad Ned

    http://www.madkampen.dk/p/at-fryse-mad-ned
    Dybfrysning giver mulighed for hurtigt at have frisklavet mad på bordet. Eller brug fryseren til råvarer, som er på tilbud....