MadKampen » Artikler » Spar på Saltet

Print artikel om Spar på Saltet Print denne side

Spar på Saltet

Skrevet d. 05-19-2011
1) Vælg produkter, som er letsaltede eller uden salt, hvor det er muligt.

2) Anvend vin, citronsaft eller letsaltet bouillon - og ikke salt - som smagsforstærker ved braisering.

3) Færdige risretter kan indeholde meget natrium. Udelad en del af krydderiblandingen eller anvend ukrydret ris.

4) Sæt natriumforbruget gradvist ned. Halvér først den tilsatte mængde. Sæt forbruget yderligere ned lidt efter lidt.

5) Anvend urter som salterstatning. Basilikum, oregano, merian og timian er specielt gode til supper, gryderetter og salater.


Tips til at skære ned på saltet:
- Læs altid indholdsdeklarationen. Natrium forekommer ikke kun i salt, men i alle ingredienser, som indeholder ordet "natrium", såsom natriumglutamat eller natriumbikarbonat.
- Konserverede tomatprodukter, supper, grøntsager og ris eller pastamix indeholder ofte meget natrium. Kontrollér varedeklarationen.
- Et godt råd til at få mindre salt er at blande en dåse saltfri tomatsauce med en almindelig dåse tomat sauce. Forskellen er ikke til at smage.
- Halvfabrikata og færdigretter bidrager i høj grad til det totale saltindtag pr. dag. Friske råvarer indeholder en forsvindende lille mængde naturligt salt.






Flere artikler

  1. Eksotiske Frugter

    http://www.madkampen.dk/p/eksotiske-frugter
    Udforsk det brede udbud af eksotiske frugter i dit supermarked. Her lærer du hvad nogle af dem kan anvendes til. De fleste tropiske frugter...

  2. At Partere Fjerkræ

    http://www.madkampen.dk/p/partere-fjerkrae
    Har du tit tænkt på hvordan de laver de fine kyllingefileter, som du finder i køledisken? Her kan du finde en vejledning til hvordan man ...

  3. Vægt & Mål

    http://www.madkampen.dk/p/vaegt-og-maal
    Kan du heller aldrig huske hvad en dl sukker vejer. I denne oversigt får du hurtigt et overblik over vægt og mål af råvarer...