MadKampen » Artikler » At Fryse Mad Ned
At Fryse Mad Ned
- Sæt etiketter med indhold og dato på alle dine frysevarer, så er de lettere at finde.
- Frosne varer bevarer vitaminer og mineraler i lang tid.
- Pak hakkebøffer i smørrebrødspapir og frys dem enkeltvis i en plastbox.
- Fyld aldrig frostboxen eller fryseposerne helt når du skal nedfryse supper, stuvninger og saucer - der skal være plads til udvidelse.
- Klem altid luften ud af fryseposerne inden du lukker dem. Fugten som dannes i posen kan nemlig forårsage fryseskader på varerne.
- Bønner og lignende grøntsager bør blancheres i 2-3 minutter før nedfrysning. Lad dem blive helt kolde inden du fryser dem. De holder sig i fryseren i op til 10 måneder.
- Det er praktisk at nedfryse hakket løg og peberfrugt i små boxe. Du sparer tilberedningstid, eftersom det bare er at tage de hakkede grøntsager frem efter behov.
- Jo hurtigere et kødstykke fryses ned desto bedre bliver holdbarheden. Det er bedre at fryse kød ned i små portioner end i store. Hakket oksekød holder op til 2-3 måneder, småkød i 3-4 måneder og stege i 5-6 måneder.
Flere artikler
-
Hvad du spiser er altafgørende for din træning
http://www.madkampen.dk/p/hvad-du-spiser-er-altafgoerende-for-din-traening
elvom det selvfølgelig er sat på spidsen, er der noget om snakken, når folk siger, at ”du er, hvad du spiser”.... -
Trylledej
http://www.madkampen.dk/p/trylledej
Med trylledej er der dømt hygge for hele familien. Men husk at fortælle de mindste, at kagerne ikke kan spises, så de ikke bliver skuffed... -
Spar på Saltet
http://www.madkampen.dk/p/spar-paa-saltet
Stil saltet til side! At salte er mange gange overflødigt - forstærk i stedet smagen ved hjælp af urter, krydderier og magre saucer. Vi s...