MadKampen » Artikler » Grundregler for kogning af fisk
Grundregler for kogning af fisk
Hemmeligheden ved god kogt fisk afhænger i allerhøjeste grad af suppen fisken koges i. Tager man sig tid til at forberede en god kogelage, bliver resultatet perfekt. Man kan koge en stor portion ad gangen og fryse den ned.
2½ dl vand
3 spsk hvid vineddike
1 skive citron
1 løg skåret i skiver
Det hvide fra en porre
2 små gulerødder
8 stilke persille
8 peberkorn
1 laurbærblad
1½ spsk groft salt
2 kryddernelliker
1. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og lad den koge en times tid.
2. Si lagen.
3. Lad fisken småsyde. Evt. i ovn ved 175°C. Skum omhyggeligt.
4. Fisken bør kun syde - ikke koge - så bevares smagen bedst. Beregn ca. 5-10 minutter for fileter og ca. 15-30 minutter for en hel fisk. Si suppen inden den anvendes til sauce.
Sådan koges fisken:
1. Læg den rensede, hele fisk eller fieksfileter i en lav gryde.
2. Hæld den varm, siede lage over så det netop dækker.
Flere artikler
-
Sådan får du en perfekt madoplevelse derhjemme
http://www.madkampen.dk/p/saadan-faar-du-en-perfekt-madoplevelse-derhjemme
Kunne du godt tænke dig, at få en perfekt madoplevelse derhjemme, hvor du laver din egen fantastiske mad?... -
Den vidunderlige Pizza
http://www.madkampen.dk/p/pizza
Vi kender alle til pizza i dag, men ved du hvordan det hele startede? Det er noget med dronning Margherita og det italienske flag...læs mer... -
At Dampe
http://www.madkampen.dk/p/at-dampe
Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer. Dampkogningsmetoden ...