Opskrifter » Alt Det Andet » Snacks » Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano
Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rodfrugtchips med parmigiano reggiano:
- 500 g rødbeder
- 500 g pastinakker
- 500 g jordskokker
- 3 liter rapsolie
- 150 g revet Parmigiano Reggiano
- Lidt finhakket dild
- Havsalt
Opskrift indsendt af Henrik Koudahl
SÃ¥dan laver du Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano:
Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så brug i stedet en grøntsagskræller. Kom grøntsagerne i hver sin skål.
Varm olien op til knap 140°C i en stor gryde. Temperaturen må ikke komme over de 140°C. Tag gerne gryden af pladen af og til for at holde en jævn temperatur. Brug gerne et termometer til at holde styr på temperaturen.
Fritér de forskellige grøntsager hver for sig. De er klar til at blive taget op af olien, når de ikke bobler mere, for så er væden i grøntsagerne fordampet og du vil få sprøde chips. Fritér rødbederne til sidst, da de ellers vil afgive farve til de øvrige grøntsager.
Grøntsagerne vendes straks i en skål med revet Parmigiano Reggiano, finhakket dild og lidt salt.
Læg derefter grøntsagerne på en bageplade med lidt køkkenpapir, så eventuelt overskydende olie bliver opsuget, og lad dem afkøle.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.