Madkampen.dk » Ingredienser » Rødbeder
Opskrifter på mad med Rødbeder
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rødbeder indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano
Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver pÃ¥ et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern sÃ¥ brug i stedet en grøntsagskræller. Kom grøntsagerne i hver sin skÃ¥l. Varm olien op til knap 140°C i en stor gryde. Temperaturen mÃ...
-
Rodfrugt Ratatouille
Blend alle ingredienserne til pestoen. Skræl og skær rodfrugterne i ultratynde skiver. Sæt 2 skiver af hver sammen i hånden, og stil det i et fad. Fortsæt til alle rodfrugterne er brugt (de kan også laves som tern, hvis det ska...
-
Rødbedesalat med Sesam
Kog, smut og skær rødbederne i skiver eller strimler. Mos hvidløget med saltet pø et bræt med knivens flade side. Rør tahinen op med citronsaft, lidt ad gangen. Rør hvidløget i, og derefter så meget vand, at det bliver en ...
-
Mørbradgryde a la Fidde
Skær mørbraden ud i 6-8 skiver og krydr dem med salt og peber. Svits baconternene på en pande og læg dem derefter til side. Svits løg og hvidløg i baconfedtet i et par minutter ved middelvarme. Tag løgene af, og tilsæt evt. li...
-
Rødbede-Sellerisalat med Æble
Skræl rødbeder og selleri og riv dem groft. Skær æblet i små tern og klip sveskerne i små stykker. Kom herefter skyr/yoghurt op i en skål, smag den til med sødemiddel og bland alle ingredienserne sammen. Tip! Sveskerne kan...
-
Kong Frederiks Livret - Fiddes Livret
Til 2 personer. Steg pommes frites i ovnen efter anvisningen på pakken. Skær kødet i små tern, og steg dem i en gryde sammen med løg og karry. Tilsæt herefter paprika, fløde, engelsk sovs og ketchup og lad det simre ved sva...
-
Bøf Lindstrøm
Til 2 personer. Skær løg og rødbeder i små tern. Rør kødet med rødbeder, løg, kapers, æggehvide, salt og peber. Fordel farsen i 4 lige store portioner. Tryk hver portion godt sammen, og form til bøffer. Varm en pande g...
-
Dukan - Bøf Lindstrøm
Rød rødbederne lidt med et stykke køkkenrulle, og skær dem i små tern. Pil løget, og hak det - ikke for fint. Svits løget på en pande, så de lige får lidt farve. Kom rødbeder, løg, kapers og æggeblommerne i farsen, og bland ...
-
Ovnbagte Rødbeder
Tænd ovnen på 200°C Skræl rødbederne og skær dem i tern på 2x2cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir, så de ligger i et lag. Riv citronen, og gem skalllen til senere. Pres saften ud, og bland citronsaft, balsamico, olive...
-
God Kødsauce med Rødbeder
4 portioner. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stegepande. Steg løg og hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt det hakkede kød, og steg til en grynet konsistens. Kom tomater, timian, laurbærblad, fond og vin ved. ...
-
Rødbedesalat med Feta & Pære
Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...
-
Bagte Rødbeder med Timian
4 personer. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Brug evt. gummihandsker, så du slipper for lilla hænder. Beklæd en bageplade eller et fad med bagepapir. Put rødbederne i en stor frysepose, hæld timian, hvidløg, olie,...
-
Julefrikadeller med Grønlangkål & Ristet Rugbrød
4 personer. Kom kød, rasp, æg, finthakket enebær, salt, peber og bacon skåret i små tern i en skål. Rør farsen godt igennem og tilsæt væsken lidt ad gangen. Rør, til farsen har en passende konsistens. Lad fedtstoffet blive g...
-
Pommes Anna
4 personer. Skær kartoflerne i så tynde skiver, som muligt. Skyl skiverne i koldt vand og dup dem tørre. Gør det samme med rødbederne. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 22x27cm). Læg kartofler og rødbeder lagvis, sålede...
-
Kyllinge- og Rødbedequinoa
2 portioner. Kog quinoaen. Skræl rødbederne, skær dem ud, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber, dryp olie over, og bag i ovn ved 200°C i ca. 15 minutter, til de er møre. Bland quinoa, rødbeder, salat, peberfru...
-
Salat med Rødbeder, Gulerødder & Æbler
Riv alle ingredienserne på et råkostjern. Bland dem godt, og servér....
-
Rødbedesalat med Fetaost
Riv rødbederne fint på et råkostjern. Skær agurkerne i tern. Vend det hele sammen. Serveres f.eks. til frikadeller....
-
Bagte Rodfrugter
Skræl kartofler, pastinakker, gulerødder og rødbeder og skær dem i 2cm terninger - skær løgene i bÃ¥de. Læg det hele i et ovnfast fad. Hæld bouillon og smør over og krydr med salt, peber og muskat. Sæt fadet i kold ovn pÃ...
-
Okse med Blandede Kartofler
Stegen ridses i fedtlaget i skaktern og gnides med salt og peber. Tag et par fed hvidløg - gerne med skræl – og gi’ dem en knytnæve og læg dem ovenpå. Gi’ ovnen fuld knald og brun stegen i ovnen i ca. 10 minutter. Skru herefte...
-
Syltede Rødbeder
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...
-
Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder
Begynd med rødløgsmarmeladen, som kan laves i god tid før middagen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og sautér rødløgene ved medium varme i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg, og fortsæt med at sautere - løgene s...
-
Valnøddestegt Okseculotte
Knus nøddekernerne og bland dem i en skål med honningen. Rids fedtet på culotten i tern og gnid den godt med salt og peber. Kom culotten i en 150°C varm ovn og steg den ca. 50 minutter til 1 time. Evt. kan fedtsiden først brunes af ...