Opskrifter » Bagværk » SmÃ¥kager & Cookies » Chokoladecookies
Chokoladecookies opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladecookies:
- 125 g mørk chokolade
- 150 g mel
- 30 g sigtet kakao
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 125 g blødt smør
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- 1 tsk vanilleessens
- 1 koldt æg
- 350 g chokoladeknapper
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokoladecookies:
Tænd ovnen på 170°C.
Smelt de 125 g chokolade, enten i mikroovn eller over vandbad.
Bland mel og kakao sammen med salt og natron i en skål.
Pisk sukkeret ind i smørret (gerne i en røremaskine) og rør den smeltede chokolade i.
Pisk æg og vanille i og tilsæt melblandingen. Vend til sidst chokoladeknapper i.
Form 12 små toppe med en isske og sæt dem med ca. 6 cm mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal ikke trykke dem flade.
Bag dem i 18 minutter. Tjek dem med spidsen af en lille kniv. Hvis der ikke hænger våd dej ved, når du prikker i dem, er de færdige. Men reglen gælder kun, hvis det ikke er ren chokolade, der hænger ved kniven.
Lad kagerne hvile på pladen et par minutter og afkøl dem herefter på en rist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.