Opskrifter » Bagværk » Småkager & Cookies
Småkager & Cookies
43 retter fundet i Småkager & Cookies kategorien.
-
Pleskner
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Rør forsigtigt melet i. Sæt 1 tsk dej på bageplade med bagepapir med god afstand (kagerne flyder ud). Bages 6 minutter ved 200°C (eller til kagerne har en lysebrun kant). Afkøles...
-
Svenske Chokoladebrød
Ca. 125 stk. Bagetid ca. 10 min. ved 175˚. Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret tynd). Rul dejen ud i 3 stænger p...
-
Havregrynskager
Margarine, sukker, farin og æg piskes sammen med mixer. De sidste ingredienser kommes i. Kommes på pladen i suppekødbollestore kugler, ikke mere end ca. 4 i hver række - de flyder ud. Bages ved 190°C i ca. 15 minutter på næs...
-
Fedtebrød
Bland mel og hjortetakssalt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet. Ælt kokosmel og sukker i, og saml hurtigt dejen. Tril dejen i 2 cm tykke stænger i bagepladens længde. Læg dem på bagepapir med lidt pla...
-
Kyskager med Lakrids
Pisk æggehviderne næsten stive. Hæld så sukkeret i, og pisk det rigtig godt til en tyk og luftig marengs. Vend 1 tsk lakridspulver i. Sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 100°C i 80-90 minutte...
-
Mors Lækre Chokoladesmåkager
Blødgør margarinen. Tilsæt farin, sukker og æg og pisk det til en luftig masse. Bland vanillesukker, mel, salt og bagepulver i en skål. Si det i margarinemassen lidt ad gangen. Skær chokoladen i stykker, og vend de malede ...
-
Finskbrød
Mel og sukker blandes. Margarine snittes fint og æltes sammen med mel og sukker. Dejen trilles til tommelfingertykke pølser, der rulles let med kagerullen. Stængerne snittes i smalle brød og pensles med sammenpisket æg. Te...
-
Chokolade-Valnødde Cookies
Rør blødt smør med sukker, farin og æg. Tilsæt derefter vanillesukker, salt og natron. Skrab siderne af skålen og tilsæt bagepulver og mel. Rør til det er en ensformig dej, tilsæt derefter valnødder og chokoladestykker. ...
-
Chokolade Cookies med Nutella
Ca. 12 cookies. Forvarm ovnen til 240°C Bland de tørre ingredienser sammen og sæt dem til side. Smelt smør og Nutella over vandbad og hæld blandingen ned til de tørre ingredienser. Tilsæt ægget og bland det godt sammen. ...
-
Peanutbutter Cookies
Ca. 40 stk. Tænd ovnen på 200°C Pisk peanubutter, smør, farin og sukker cremet. Tilsæt æg, mælk og vanillesukker og rør godt. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og rør det i dejen sammen med de saltede peanuts. Form ...
-
Cookies med Hvid Chokolade
Bland farin, sukker, vanille og æg godt. Kom derefter blødt smør, mel, natron og salt i. Hak chokoladen (og nødderne) i små stykker og vend den i. Sæt dejen på en plade med bagepapir i klumper (ca. 65 g). Bag kagerne i en 19...
-
Cookies på Glas
Den perfekte værtindegave :-) Kom ingredienserne i glasset i den ovenstående rækkefølge, så de danner nogle fine lag (bland mel, natron, bagepulver og vanillesukker inden de hældes i). Luk glasset, og kom en lille sløjfe på. S...
-
Hjemmelavede Bastognekiks
Ca. 36 stk. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker cremet og derefter tilsættes æg, sirup og vanille. Pisk de tørre ingredienser i de våde og stil det i fryseren i et par minutter...
-
Banan Cookies
Skræl bananerne og mos dem. Bland havregrynene i de mosede bananer. Vend chokoladen og vanille i bananmassen. Læg klatter af bananmasse på et stykke bagepapir med 2 skeer og bag dem i 13 minutter ved 180°C. Lad dem køle helt af i...
-
Havregrynskager
Smelt smørret. Lad det køle af. Pisk æggene godt sammen. Bland alle de tørre ingredienser. Rør æg og smør i de tørre ingredienser. Sæt dejen på en plade i klatter på størrelse med valnødder (de flyder meget ud, når...
-
Triple Chocolate Cookies
12 stk. Forvarm ovnen til 170°C. Smelt smør og halvdelen af chokoladen i vandbad. Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen i en skål og tilsæt den smeltede chokolade. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål og hæld d...
-
Rutebiler
Pisk æggehviderne næsten stive med en håndmixer. Tilsæt flormelis og pisk det til en marengs inden kakao og hjortetaksalt tilsættes. Sæt klatter på en bageplade (brug evt. en tylle) og bag dem ved 175°C i 8-10 minutter....
-
Orangestænger
Ca. 60 stk. Rør marcipan og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt mel, sukker, revet appelsinskal og 1 spsk appelsinsaft og rør, til dejen samler sig. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt den ud i 6...
-
Verdens Bedste Chocolate Chip Cookies
Til 10 store cookies. Bland og sigt de tørre ingredienser i en skål. Pisk smør, sukker, farin og vanillesukker til du har en lys og luftig masse (ca. 5-7 minutter). Tilsæt ægget og pisk, til massen er godt blandet. Tilsæt ...
-
Cookies med Chokolade & Lakrids
Ca. 24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør den derefter med farin, havregryn, mel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene og rør dejen sammen. Hak chokoladen og vend den i masen. Fordel dejen med 2...
-
Peanutkager
Pisk æg, sukker og vanillesukker til en tyk æggesnaps. Bland mel, bagepulver, vanillesukker og kakao. Kom smørret i æggesnapsen, og tilsæt melblandingen og peanutsene. Rør godt rundt i dejen. Sæt klatter af dej på en bag...
-
Snickers Cookies
Ca. 20 små cookies. Rør smør og rørsukker godt sammen til det har en cremet og luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Form massen til kugler, læg dem på en bageplade med bage...
-
Peanutbutter Cookies
Ca. 40 stk. Tænd ovnen på 200°C Pisk peanubutter, smør, farin og sukker cremet. Tilsæt æg, mælk og vanillesukker og rør godt. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og rør det i dejen sammen med de saltede peanuts. Form ...
-
Oreo Cookies
Pisk farin og smør sammen. Tilsæt ægget sammen med vanillesukkeret. Bland mel, natron og salt sammen, og bland det i. Hak kiksene og rør dem i. Tril dejen til ca. 30 kugler, som trykkes let flade. Bag dem ved 180°C i ca....
-
Bastogne Småkager
Bland mel, natron og sukker i en røreskål. Tilsæt ingefær, smør, citronsaft, revet citronskal og de resterende ingredienser i. Honningen skal være tyktflydende. Hvis den er fast, skal den først lunes i en gryde. Brug evt. akacieh...
-
Cookies med Daim
Pisk smør, vanillekorn, rørsukker og brun farin godt sammen. Tilsæt mel og natron. Derefter mælk. Ælt til sidst grofthakket Daim i dejen. Form dejen til 12-14 store kugler, som du giver et lille tryk med håndfladerne. Bag ...
-
Vandmelon Småkager
Rør smør og sukker til det er let og luftigt. Pisk æg og vanillekorn i. Bland mel, salt og bagepulver og bland det i æggeblandingen. Tag 2 kopper dej, og læg til side. Put rød frugtfarve i resten af dejen. Rul den til en tyk ...
-
Kyskager med Lakrids
Pisk æggehviderne næsten stive. Hæld så sukkeret i, og pisk det rigtig godt til en tyk og luftig marengs. Vend 1 tsk lakridspulver i. Sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 100°C i 80-90 minutte...
-
Chokoladecookies med Karamel & Havsalt
18-20 stk. Rør farin, rørsukker, smør og vanille blødt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hver. Bland mel, kakao og salt, og rør det i dejen - den skal bare blandes hurtigt. Hak til sidst chokoladen groft, og t...
-
Chokolade Cookies med Nutella
Ca. 12 cookies. Forvarm ovnen til 240°C Bland de tørre ingredienser sammen og sæt dem til side. Smelt smør og Nutella over vandbad og hæld blandingen ned til de tørre ingredienser. Tilsæt ægget og bland det godt sammen. ...
-
Aristokrater med Citronskal
Ca. 110 stk. Bagetid: 12 min. ved 200˚. Rør smørret godt med sukker og æg. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen let sammen. Tril den i tykke pølser, der stilles koldt til næste dag. Skær den ud i tynde skiv...
-
Hulkager
Ca. 70 stk. Bagetid ca. 10 min. ved 225˚. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen. Læg dejen i køleskab et par timer. Rul dejen tyndt ud på et melet bo...
-
Svenske Chokoladebrød
Ca. 125 stk. Bagetid ca. 10 min. ved 175˚. Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret tynd). Rul dejen ud i 3 stænger p...
-
Sprøde Kranse
Ca. 75 stk. Bagetid: 8-10 min. ved 200˚. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt fløde og saml dejen hurtigt sammen. Må ikke æltes. Læg den koldt ca. ½ time. Rul den tyndt ud på et melet bord. U...
-
Chokolademakroner
Tænd ovnen på 200°C og beklæd en bageplade med bagepapir. Pisk æggehviderne med mandelmel, kakro og flormelis, til du har en tyk og klistret masse. Fyld en skål med koldt vand og dyp hænderne i den, inden du former dejen til sm...
-
Chokoladecookies
Tænd ovnen på 170°C. Smelt de 125 g chokolade, enten i mikroovn eller over vandbad. Bland mel og kakao sammen med salt og natron i en skål. Pisk sukkeret ind i smørret (gerne i en røremaskine) og rør den smeltede chokolade i...
-
Chokoladecookies med Pebermynte
Tænd ovnen på 180°C Pisk smør og farin cremet, slå ægget i og tilsæt vanilleessens. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål og rør i cremen lidt ad gangen. Vend til sidst chokoladeknapperne i. Placér dejen i små klatter...
-
Chokolade-Nøddekager
Rør blødt smør sammen med sukker og farin. Tilsæt ægget. Sigt melet sammen med natron og hjortetaksalt og rør det i massen sammen med de øvrige ingredienser. Rør det sammen til en blød dej. Sprøjt massen ud på en bageplade ...
-
Chokolade Biscotti
Bland mel, sukker og bagepulver. Tilsæt æggene og bland det hele godt sammen. Ælt til sidst mandler og chokolade i. Form 2 lange stænger ca. 5 cm brede og 2 cm høje på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imell...
-
Marengsdrømme
Smuldr smørret i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser og saml dejen med lidt vand. Lad den hvile koldt 1 time. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes, til marengsmassen bliver hvid og sej....
-
Chokolade-Valnødde Cookies
Rør blødt smør med sukker, farin og æg. Tilsæt derefter vanillesukker, salt og natron. Skrab siderne af skålen og tilsæt bagepulver og mel. Rør til det er en ensformig dej, tilsæt derefter valnødder og chokoladestykker. ...
-
Guldkager (60-70 stk.)
Ingredienserne æltes godt sammen. Kom klatter af dej (ca. ½ teskefuld) på en plade med god afstand. Bag kagerne ved 260°C til de er lysebrune - ca. 5-6 minutter. Hold godt øje med dem....
-
Vanillekranse (ca. 150 stk)
Hak vanillestangen fint. Skær smørret i stykker. Bland melet, og smuldr smørret heri. Tilsæt sukker, æg, vanille og mandler. Saml dejen hurtigt. Læg den koldt ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200°C. Tril dejen i små stæ...
-
Chocolate Chip Cookies
Rør smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt æg og vanillesukker. Bland mel, salt og bagepulver, og hæld det derefter i smør/sukkerblandingen, og bland det godt. Tilsæt nødder og chokolade. Dejen vil være tyk. Sæ...
-
Finsk Brød
Tilbered en mørdej og lad den hvile i 20 minutter. Rul dejen ud til en tyk plade på et meldrysset bord. Pensl med æg, drys med strøsukker og hakkede mandler. Skær dejen ud i små stænger. Sæt kagerne på en bageplade med ...
-
Nøddetoppe
Rør smør og flormelis sammen. Rør ægget i. Bland de hakkede nøddekerner og chokolade i melet. Røres i dejen. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir i små toppe evt. ved hjælp af 2 teskeer. Bages 10 minutter ved 200°C...
-
Pleskner
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Rør forsigtigt melet i. Sæt 1 tsk dej på bageplade med bagepapir med god afstand (kagerne flyder ud). Bages 6 minutter ved 200°C (eller til kagerne har en lysebrun kant). Afkøles...
-
Fedtebrød
Bland mel og hjortetakssalt. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet. Ælt kokosmel og sukker i, og saml hurtigt dejen. Tril dejen i 2 cm tykke stænger i bagepladens længde. Læg dem på bagepapir med lidt pla...
-
Von Essens Drømme
Smuldr det kolde smør i melet (hold de sidste 50g tilbage). Bland sukker, kakao og natron i, og saml dejen med sirup. Føles dejen lidt fugtig, æltes det sidste mel i. Læg dejen koldt 1 time. Tril dejen til små kugler. Læ...
-
Toscanske Mandelkager - Cantuccini
Bland mel og sukker sammen med bagepulver og salt. Ælt æg, æggeblomme og appelsinskal i, dernæst mandler og pistachienødder, som gerne må være hele. Lav aflange, ret flade stænger på en bageplade, pensl dem med æg og bag dem...
-
Finskbrød
Mel og sukker blandes. Margarine snittes fint og æltes sammen med mel og sukker. Dejen trilles til tommelfingertykke pølser, der rulles let med kagerullen. Stængerne snittes i smalle brød og pensles med sammenpisket æg. Te...
-
Havregrynskager
Margarine, sukker, farin og æg piskes sammen med mixer. De sidste ingredienser kommes i. Kommes på pladen i suppekødbollestore kugler, ikke mere end ca. 4 i hver række - de flyder ud. Bages ved 190°C i ca. 15 minutter på næs...
-
Mors Lækre Chokoladesmåkager
Blødgør margarinen. Tilsæt farin, sukker og æg og pisk det til en luftig masse. Bland vanillesukker, mel, salt og bagepulver i en skål. Si det i margarinemassen lidt ad gangen. Skær chokoladen i stykker, og vend de malede ...