Opskrifter » Desserter » Pandekager & Vafler » Bananbeignets med Karamelsauce
Bananbeignets med Karamelsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bananbeignets med karamelsauce:
- Karamelsauce:
- 230 g brun farin
- 1 1/4 dl piskefløde
- 100 g smør
- Dej:
- 125 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 pisket æg
- Knap 2 dl danskvand
- Olie
- 4 bananer
- Is
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bananbeignets med Karamelsauce:
4 personer.
Til karamelsaucen blandes alle ingredienserne i en lille gryde og røres, indtil farinen er opløst og smørret smeltet. Bring det i kog, skru ned og lad det simre i 2 minutter.
Sigt melet ned i en skål. Lav en fordybning i midten og kom æg og danskvand i på én gang. Rør dejen glat og fri for klumper.
Varm olien op til 180°C i en dyb, tykbundet gryde, eller indtil en brødterning bruner på 15 sekunder.
Dyp bananerne (som skæres i kvarte) i dejen, nogle stykker ad gangen, og lad overflødig dej dryppe af. Kom forsigtigt bananerne i olien og fritér dem i 2 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemvarme. Tag dem forsigtigt op med en hulske. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og hold dem lune. Gentag med resten af bananerne.
Servér omgående med is og karamelsauce.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.