Opskrifter » Desserter » Pandekager & Vafler » Chokoladepandekager
Chokoladepandekager opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokoladepandekager:
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk kakao
- 1 tsk natron
- 60 g sukker
- 130 g grofthakket, mørk chokolade
- 2½ dl sødmælk
- 2½ dl piskefløde
- 2 letpiskede æg
- 30 g smeltet smør
- 3 æggehvider
- Vanilleis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokoladepandekager:
Ca. 16 pandekager.
Sigt mel, kakao, bagepulver og natron ned i en stor skål. Rør sukker og chokolade i og lav en fordybning. Rør mælk, fløde, æg og smeltet smør sammen og pisk det gradvis i melblandingen, indtil alt er godt blandet. Dæk til og lad det stå 15 minutter.
Pisk æggehviderne til blødt skum i en ren, tør skål. Rør en stor skefuld af skummet i dejen, så den bliver lettere, og vend derefter resten af hviderne i, indtil det hele akkurat er blandet.
Varm en pande og pensl med lidt smeltet smør eller olie. Hæld godt ½ dl dej i panden og bag over jævn varme, indtil undersiden er brun.
Vend pandekagen med en spatel og bag på den anden side. Kom den over på en tallerken og dæk med et viskestykke, mens resten bages. Kom mellemlægspapir mellem de færdige pangekager, så de ikke klæber sammen.
Servér pandekagerne lune med is.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.