Opskrifter » Pastaretter » Lasagne » Italiensk Lasagne
Italiensk Lasagne opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave italiensk lasagne:
- 250 g lasagneplader
- 2 liter vand
- 2 spsk groft salt
- Kødsauce:
- 25 g smør
- 1 stort, hakket zittauerløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk basilikum
- ½ tsk oregano
- 1 dåse (140 g) tomatpure
- 1½ dl bouillon
- Bechamelsauce:
- 30 g smør
- 3½ spsk hvedemel
- ½ liter kogende mælk
- 1 dl madlavningsfløde
- Salt
- Hvid peber
- ½ tsk revet muskatnød
- 150 g revet ost
- Gratinering:
- 2 spsk rasp
- 25 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Italiensk Lasagne:
6-8 personer.
Tænd ovnen på 180°C
Svits løg og kød i smørret. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 minutter.
Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem.
Smør et ovnfast fad med smør. Læg plader, kødsauce og bechamelsauce skiftevis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet midt i ovnen, og bag lasagnen ca. 35 minutter