Madkampen.dk » Ingredienser » Muskatnød
Opskrifter på mad med Muskatnød
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor muskatnød indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad
Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...
-
Hakket Oksekød & Spidskål med Krydderier - I Ovn
Til 4 personer. Opvarm en pande med lidt olie, sautér gulerødder og spidskål i 3 minutter. Gør det om nødvendigt af 2-3 omgange. Læg det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over. Kom lidt mere olie på panden, og brun oksekød...
-
Chokolade-Appelsinkage
Rør smørret med melet. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt imellem hvert. Bland i en anden skål sukker, bagepulver og muskat. Vend dette i dejen. Tilsæt vanilleessens, appelsinskal og chokoladespåner. Hæld dejen i ...
-
Julefrikadeller
Bland alle ingredienserne rigtig godt. Lad farsen trække i køleskabet i en times tid. Form frikadeller og steg dem på en pande i rigeligt fedtstof eller i ovn ved 200°C i ca. 30 minutter....
-
Porrer i Fad med Bacon
Rens porrerne og halvér dem. Kog dem i 8 minutter i bouillonvand. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Halvér baconstrimlerne og svøb dem om midten af hver porre. Læg dem i et fad side om side. Pisk æggeblommer og mælk sammen. Drys...
-
Spidskålsflan med Bacon
4-5 personer. Snit kålen fint, og skær løgene i tynde skiver. Blanchér grøntsagerne 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte. Klip baconen i strimler, og rist dem sprøde på en pande. Lad de...
-
Grøntsagsroulade
Riv kartofler og grøntsager og bland det sammen med æg og krydderier. Hæld massen i en form/bradepande beklædt med bagepapir. Rist champignonerne på en pande og læg dem oven på massen. Bag pandekagen ved 190°C i ca. 15 minu...
-
Kyllingelasagne med Grøntsager
Pil og hak løg og hvidløg. Skaæl og riv squash, gulerødder og pastinak. Rens champignonerne og hak dem groft. Svits løget i 1 tsk olivenolie, til det er gennemsigtigt. Tilsæt kødet, og lad det brune med. Tilsæt grøntsagerne, ...
-
Champignonlasagne
Rens og skær champignonerne i kvarte. Hak løgene fint. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits champignon og løg i ca. 3 minutter. Præs væden fra spinaten, og vend den i champignonblanding...
-
Kartoffel-Sellerigratin
Skræl selleri og kartofler, del sellerien et par gange, og snit begge dele i papirtynde skiver. Læg kartoffel- og selleriskiver lagvis i en bradepande af metal (35x25cm) beklædt med bagepapir. Drys salt, peber, muskatnød og ost melle...
-
Stuvet Blomkål
Fjern blade og stok fra kålen - skyl den grundigt. Pluk kålen i buketter. Svits de grønne blade i smør i ca. 5 minutter. Rør melet i, og spæd med bouillon. Lad det simre 5 minutter, og tilsæt så blomkålsbuketterne. Lad det...
-
Tortilla med Laks & Spinat
Til 6 personer. Kog laksen og optø spinaten. Svits den optøede, vredne spinat i lidt flydende margarine. Tilsæt smøreost og krydderier. Fordel spinatblandingen og den kogte laks i wraps´ene, og rul dem sammen om fyldet. ...
-
Nem Porretærte med Skinke
Lav dejen efter anvisningen på pakken, og læg den i et tærtefad (24cm). Rens og snit porrerne fint, og kog dem i ca. 3 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Fordel porrer og skinke over tærtedejen. Pi...
-
Skinketærte med Champignon
Smuldr smørret i melet, tilsæt ymer og saml dejen. Stil dejen koldt i mindst 3 timer, men gerne natten over. Rens champignonerne, skær dem i skiver, og rist dem på panden i lidt smør, indtil alt væden er fordampet. Rul halvdele...
-
Mini Muffins med Spinat & Feta
Ca. 12 stk. Tænd ovnen på 180°C (varmluft). Optø spinaten. Skær fetaosten i mindre tern. Bland æg, mælk, olivenolie. Tilføj feta, og til sidst den optøede spinat. Smelt smørret og pensl en muffinsform med det - elle...
-
Cremetærte
Sigt mel og salt ned i en stor skål. Tilsæt smør og flormelis. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt vand og saml det hele til en fast dej. Pak dejen ind i film og lad den hvile kold...
-
Fransk Kartoffelgratin
Tænd ovnen på 160°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over. Sæt fade...
-
Italiensk Lasagne
6-8 personer. Tænd ovnen på 180°C Svits løg og kød i smørret. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 minutter. Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken...
-
Kartoffellasagne Alla Anne
Svits kødet i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder og svits med til løgene er klare. Tilsæt derefter tomatpuré, de hakkede tomater og mælk. Smag til med salt og peber. Lad saucen simre et kvarters tid Skræl kart...
-
Makaroni med Ost
Tænd ovnen på 220°C. Kog makaronien efter anvisning på pakken, afdryp den og hæld den tilbage i den varme gryde. Blend ost, kaffefløde, æg og muskatnød, mens makaronien koger. Hæld ostecremen over makaronien og krydr med salt...
-
Bagt Cheesecake
8-10 personer. Smør en 20 cm springform let og læg bagepapir i bunden. Knus kiksene fint i en foodprocessor eller kom dem i en plastikpose og knus dem med en kagerulle. Kom dem i en skål, tilsæt krydderi og smør, og rør, indtil mas...
-
Fuldkornslasagne
Hak hvidløg og løg løg - skær peberfrugt i små stykker. Riv gulerødderne. Svits løg og hvidløg i olie og kom peberfrugten i. Tilsæt kødet og svits det med nogle minutter. Tilsæt herefter krydderier og gulerødder. Tils...
-
Spinattærte med Feta
Optø spinaten og tryk den fri for væde. Skær spinaten lidt igennem. Beklæd tærteformen med dej. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225°C i 10 minutter. på midterste ribbe i ovnen. Smuldr fetaosten. Tilsæt æg, mæl...
-
Porretærte
Rens porrerne. Skær dem i 3-5cm lange stykker på skrå. Svits porrerne i olie på en sauterpande ca. 10 minutter. Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 225°C i 10 minutter på midterste ribbe i...
-
Pirogfyld - Spinat & Laks
Svits den optøede spinat i lidt olie en sauterpande, til væden er fordampet. Krydr med revet muskatnød, salt og peber. Skær laksen i små stykker. Fordel fyldet på de udrullede pirogger. Læg først et lag spinat og så laks....