Opskrifter » Søde Sager » Slik » Daim
Daim opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave daim:
- 3 spsk smuttede og meget finthakkede mandler
- 1 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 50 g smør
- 250 g lyse chokoladepastiller
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Daim:
Smelt siruppen ved svag varme i en 2 liters gryde.
Tilsæt sukkeret og skru op til middelvarme. Rør indtil sukkeret er helt smeltet.
Kog under omrøring til massen er 160°C.
Flyt gryden og afkøl massen til 120°C. Tilsæt de hakkede mandler under omrøring.
Massen hældes i en bradepande (19x26 cm) foret med bagepapir. Formen stilles køligt 15-20 minutter (ikke i køleskab, da den ikke må blive helt kold). Herefter klippes massen i passende stykker, som dyppes i chokolade.