Opskrifter » Supper » Kolde Supper » Gazpacho
Gazpacho opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gazpacho:
- 500 g tomater
- 300 g agurk
- 1 rød peberfrugt
- 50 g løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 3/4 spsk lys vineddike
- Salt
- Peber
- Sukker
- 1 tsk paprika
- 1½ dl knust is
- Tilbehør:
- Hakket, hårdkogt æ¦g
- Stegt hvidløgsbrød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gazpacho:
Skold og flå tomaterne. Skær dem i mindre stykker.
Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem derefter i mindre stykker.
Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg groft.
Hæld alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Tilsæt eventuelt lidt frisk mynte. Pas på med ikke at køre grøntsagerne for længe - der skal være lidt at tygge i.
Hæld suppen i en skål, og rør olie, eddike og krydderier i og rør rundt. Sæt skålen i køleskabet i mindst et par timer. Ca. 20 minutter før servering, tilsættes den knuste is. Smag suppen til og servér med hakket æg, ristet hvidløgsbrød og evt. lidt gode oliven.