Madkampen.dk » Ingredienser » Agurk

Opskrifter på mad med Agurk

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor agurk indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Grøn Skyrdrik

    Til 2 glas Skær agurken i mindre stykker, skræl kiwien og blend dem med mynte, ingefær, skyr, vand, limesaft og sirup ved høj hastighed til en ensartet drik. Smag til og servér drikken i høje glas. ...


  2. Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs

    Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...


  3. Røget Lakse Carpaccio med Peberrod

    Til 4 personer. Smuldr rugbrødet og rist det sprødt i smør. Krydr med lidt salt. Rør creme fraiche sammen med halvdelen af peberroden og smag til med lidt salt og peber. Fordel laksen på et fad og dryp dressingen over. Skæ...


  4. Gazpacho

    agurk

    Skold og flå tomaterne. Skær dem i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem derefter i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Hæld alle ingred...



  5. Frikadellesandwich

    Agurk

    Lun burgerbollerne og frikadellerne. Smør bollerne med salatmayonnaise og put lige det du ønsker i din sandwich. Tip! Det er smart hvis du laver en stor portion frikadeller. Bruger dem til noget den ene dag, og gemmer resterne til d...



  6. Græsk Salat

    Anret alle ingredienserne på et fad eller i en lav skål, hæld olivenolie over og drys evt. lidt groft salt på. Servér salaten som en forret eller som tilbehør til evt. grillet kød....


  7. Detox-Vand

    Vask citron og agurk og skær dem i tynde skiver. Hæld citronskiver, agurk og mynteblade i en kande og fyld op med vand. Stil vandet på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over inden det drikkes....


  8. Pastasalat med Fløde

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken og med bouillonterningen i vandet. Skær agurken og radiserne i tern. Steg baconen sprød og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne, mens pastaen stadig er varm. ...


  9. Ribbenstegssandwich

    agurk

    Steg skiverne af ribbensteg sprøde på en pande - de skal have et pænt stykke tid, og kommer til at ligne stegt flæsk. Lun burgerbollerne. Smør en klat god mayonnaise (evt. Hellmans) på bollerne, derefter skiver af agurk. Læ...



  10. Kalkunristaffel

    Skær kalkunbrystet i strimler. Blend karry, ingefær, hvidløg og 3 spsk soya, og bland det med kalkunbrystet. Lad det marinere et par timer. Kog risene i forholdet 1:2 (1 dl ris til 2 dl vand) i ca. 45 minutter, og lad dem derefter ...


  11. Pastasalat med Pikantost

    agurk

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tag 1½ dl af kogevandet fra. Steg baconternene sprøde på en pande. Rør pikantosten op med kogevandet fra pastaen. Når pastaen er kølet af, blandes den med grøntsagerne, ostesaucen og...



  12. Kold Kartoffelsalat med Rygeost

    Kog kartoflerne med skræl og pil dem, så bliver de mere faste. Skær dem i tern. Skær agurk og radiser i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend de kolde kartofler deri. Pynt med agurk, radiser og purløg og stil...


  13. Fynsk Rygeostsalat

    Flæk agurken på langs, og skrab midten ud med en ske. Drys lidt salt på agurkerne, og lad dem ligge i en sigte i 1 times tid. Pisk rygeost, creme fraiche og fløde sammen. Smag til med salt og peber. Rør agurkerne i, og anret med ...


  14. Krydrede Kødboller med Tzatziki & Marinerede Kartofler

    Til 5 personer. Skrub kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre. Rør Herbes de Provence og kogende va...


  15. Tacos med Kylling & Grillet Peberfrugt

    Til 2 personer. Skræl og skær et skalotteløg og 2 fed hvidløg i små tern. Varm det igennem i lidt olie i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt finthakket chili og bønner, og vend rundt. Varm retten igennem, og kog den så op...


  16. Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing

    Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...


  17. Chili-lime Marineret Kylling med Bønne-tomatsalsa

    agurk

    Til 4 personer. Krydr kyllingen med paprika, chili, limeskal, limesaft, honning og olie og lad det trække 10 minutter. Hak rødløget og chilien fint og skær tomaterne samt agurken i små tern. Bland grøntsagerne med salsa, koriand...



  18. Kalkunruller med Thaikartoffelsalat

    Til 4 personer. Skær kartoflerne i mindre stykker og agurken i tern. Rør creme fraiche, honning, koriander, ingefær, limesaft og salt sammen. Vend kartofler, agurk og løg i dressingen og stil kartoffelsalaten i køleskabet i mi...


  19. Oksekøds Meatza

    Tænd ovnen på 220°C. Riv guleroden på den grove side af et rivejern. Hak basilikummen groft. Rør alle ingredienserne sammen. Fordel kødmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, så massen er ca. 1 cm høj. Bag bunden...


  20. Lun Laksesalat (Vægtvogterne)

    4 portioner - 6 ProPoints pr. portion Skær laksen i ca. ½x½cm terninger. Bland sukker og salt, og læg laksestykkerne heri og tilføj lidt peber, enten sort eller hvid. Gravér laksen ved stuetemperatur i ca. 15 minutter. Sky...


  21. Kyllingeburger med Guacamole (Vægtvogterne)

    Agurk

    4 portioner - 15 ProPoints pr. portion Hæld kødet i en stor skål, tilsæt en smule salt og peber. Rør kødet kraftigt med en elpisker, tilsæt æggehviden og pisk et minut ved højeste hastighed. Tilsæt fløden og pisk i yderligere ...



  22. Dhal med Raita

    Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vandet. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte (ca. 20 minutter). Sautér løg og aubergine i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, k...


  23. Færdigkøbte Kødboller med Rød Karry & Ris

    4-5 portioner. Rist kødbollerne et kort øjeblik i thaikarry, og tilsæt peanutbutter, kokosmælk, hønsekødssuppe, rødløg i både samt limeblade. Lad det simre 10 minutter ved svag varme, og smag til med fiskesauce og limesaft. ...


  24. Radise Tzatziki

    Riv radiserne og agurken på et rivejern. Klem væsken fra. Kom radiser og agurk i yoghurten. Pil og pres hvidløgsfedene, og tilsæt også dem. Smag til med salt, peber, mynte og citronsaft. Stil det på køl indtil servering. For...


  25. Tunburger

    Til 4 personer. Bland tun med majs, løg, peberfrugt, æg og brødet, som er smuldret og skorpen er skåret fra. Tilsæt purløg, salt, peber og bland det hele godt. Form 4 flade bøffer. Varm olien op, og steg bøfferne hurtigt...