Madkampen.dk » Ingredienser » Agurk
Opskrifter på mad med Agurk
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor agurk indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Grøn Skyrdrik
Til 2 glas Skær agurken i mindre stykker, skræl kiwien og blend dem med mynte, ingefær, skyr, vand, limesaft og sirup ved høj hastighed til en ensartet drik. Smag til og servér drikken i høje glas. ...
-
Tyrkisk Pizza med Yoghurt-Mynte Sovs
Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Rul den ud til 1 stor eller 2-3 små mindre pizzaer. Steg løg, hvidløg og kød i olie og tilsæt tomater, citronskal, salt og peber og hæld kødsovsen over dejen. Bag ved 210°C ...
-
Røget Lakse Carpaccio med Peberrod
Til 4 personer. Smuldr rugbrødet og rist det sprødt i smør. Krydr med lidt salt. Rør creme fraiche sammen med halvdelen af peberroden og smag til med lidt salt og peber. Fordel laksen på et fad og dryp dressingen over. Skæ...
-
Gazpacho
Skold og flå tomaterne. Skær dem i mindre stykker. Skær agurkerne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem derefter i mindre stykker. Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft. Hæld alle ingred...
-
Frikadellesandwich
Lun burgerbollerne og frikadellerne. Smør bollerne med salatmayonnaise og put lige det du ønsker i din sandwich. Tip! Det er smart hvis du laver en stor portion frikadeller. Bruger dem til noget den ene dag, og gemmer resterne til d...
-
Græsk Salat
Anret alle ingredienserne på et fad eller i en lav skål, hæld olivenolie over og drys evt. lidt groft salt på. Servér salaten som en forret eller som tilbehør til evt. grillet kød....
-
Detox-Vand
Vask citron og agurk og skær dem i tynde skiver. Hæld citronskiver, agurk og mynteblade i en kande og fyld op med vand. Stil vandet på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over inden det drikkes....
-
Pastasalat med Fløde
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og med bouillonterningen i vandet. Skær agurken og radiserne i tern. Steg baconen sprød og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Bland alle ingredienserne, mens pastaen stadig er varm. ...
-
Ribbenstegssandwich
Steg skiverne af ribbensteg sprøde på en pande - de skal have et pænt stykke tid, og kommer til at ligne stegt flæsk. Lun burgerbollerne. Smør en klat god mayonnaise (evt. Hellmans) på bollerne, derefter skiver af agurk. Læ...
-
Kalkunristaffel
Skær kalkunbrystet i strimler. Blend karry, ingefær, hvidløg og 3 spsk soya, og bland det med kalkunbrystet. Lad det marinere et par timer. Kog risene i forholdet 1:2 (1 dl ris til 2 dl vand) i ca. 45 minutter, og lad dem derefter ...
-
Pastasalat med Pikantost
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Tag 1½ dl af kogevandet fra. Steg baconternene sprøde på en pande. Rør pikantosten op med kogevandet fra pastaen. Når pastaen er kølet af, blandes den med grøntsagerne, ostesaucen og...
-
Kold Kartoffelsalat med Rygeost
Kog kartoflerne med skræl og pil dem, så bliver de mere faste. Skær dem i tern. Skær agurk og radiser i tern. Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend de kolde kartofler deri. Pynt med agurk, radiser og purløg og stil...
-
Fynsk Rygeostsalat
Flæk agurken på langs, og skrab midten ud med en ske. Drys lidt salt på agurkerne, og lad dem ligge i en sigte i 1 times tid. Pisk rygeost, creme fraiche og fløde sammen. Smag til med salt og peber. Rør agurkerne i, og anret med ...
-
Krydrede Kødboller med Tzatziki & Marinerede Kartofler
Til 5 personer. Skrub kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre. Rør Herbes de Provence og kogende va...
-
Tacos med Kylling & Grillet Peberfrugt
Til 2 personer. Skræl og skær et skalotteløg og 2 fed hvidløg i små tern. Varm det igennem i lidt olie i en gryde, til de bliver klare. Tilsæt finthakket chili og bønner, og vend rundt. Varm retten igennem, og kog den så op...
-
Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing
Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...
-
Chili-lime Marineret Kylling med Bønne-tomatsalsa
Til 4 personer. Krydr kyllingen med paprika, chili, limeskal, limesaft, honning og olie og lad det trække 10 minutter. Hak rødløget og chilien fint og skær tomaterne samt agurken i små tern. Bland grøntsagerne med salsa, koriand...
-
Kalkunruller med Thaikartoffelsalat
Til 4 personer. Skær kartoflerne i mindre stykker og agurken i tern. Rør creme fraiche, honning, koriander, ingefær, limesaft og salt sammen. Vend kartofler, agurk og løg i dressingen og stil kartoffelsalaten i køleskabet i mi...
-
Oksekøds Meatza
Tænd ovnen på 220°C. Riv guleroden på den grove side af et rivejern. Hak basilikummen groft. Rør alle ingredienserne sammen. Fordel kødmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, så massen er ca. 1 cm høj. Bag bunden...
-
Lun Laksesalat (Vægtvogterne)
4 portioner - 6 ProPoints pr. portion Skær laksen i ca. ½x½cm terninger. Bland sukker og salt, og læg laksestykkerne heri og tilføj lidt peber, enten sort eller hvid. Gravér laksen ved stuetemperatur i ca. 15 minutter. Sky...
-
Kyllingeburger med Guacamole (Vægtvogterne)
4 portioner - 15 ProPoints pr. portion Hæld kødet i en stor skål, tilsæt en smule salt og peber. Rør kødet kraftigt med en elpisker, tilsæt æggehviden og pisk et minut ved højeste hastighed. Tilsæt fløden og pisk i yderligere ...
-
Dhal med Raita
Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vandet. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte (ca. 20 minutter). Sautér løg og aubergine i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, k...
-
Færdigkøbte Kødboller med Rød Karry & Ris
4-5 portioner. Rist kødbollerne et kort øjeblik i thaikarry, og tilsæt peanutbutter, kokosmælk, hønsekødssuppe, rødløg i både samt limeblade. Lad det simre 10 minutter ved svag varme, og smag til med fiskesauce og limesaft. ...
-
Radise Tzatziki
Riv radiserne og agurken på et rivejern. Klem væsken fra. Kom radiser og agurk i yoghurten. Pil og pres hvidløgsfedene, og tilsæt også dem. Smag til med salt, peber, mynte og citronsaft. Stil det på køl indtil servering. For...
-
Tunburger
Til 4 personer. Bland tun med majs, løg, peberfrugt, æg og brødet, som er smuldret og skorpen er skåret fra. Tilsæt purløg, salt, peber og bland det hele godt. Form 4 flade bøffer. Varm olien op, og steg bøfferne hurtigt...