Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Forretter » Grøntsags Samosa
Grøntsags Samosa opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grøntsags samosa:
- 1 spsk vegetabilsk olie
- ½ tsk spidskommenfrø
- 2 finthakkede grønne chili
- 1 hakket løg
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk stødt koriander
- 1 knsp garam masala
- 300 g skrællede, kogte og groft mosede kartofler
- 1 håndfuld hakkede korianderblade
- Dej:
- 300 g hvedemel
- 2 tsk vegetabilsk olie
- 4 spsk hvedemel
- Lidt vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grøntsags Samosa:
Dej:
Sigt melet i en stor skål. Tilsæt olien og 4 spsk varmt vand. Bland, til der dannes en blød dej.
Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen. Pres mod siden af skålen, indtil dejen er blød og glat. Det tager ca. 10 minutter.
Fyld:
Opvarm olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt spidskommenfrø, og steg under omrøring i ca. 30 sekunder eller til de sprutter. Pas på, at de ikke brænder på.
Tilsæt chili og løg, og fortsæt med at stege i 6-8 minutter - rør engang imellem - til løgene er gyldenbrune. Tilsæt salt, stødt koriander og garam masala, og fortsæt med at røre i 1 minut. Rør de mosede kartofler og korianderblade i.
Del dejen i 8 lige store kugler, og rul dem ud på et meldrysset bord til tynde 12,5cm cirkler. Skær hver cirkel over.
Kom "lim" (hvedemel blandet med vand) på den lige kant af hver halvcirkel. Fold dejen til en vaffel, og pensl den lige kant med "lim". Hold vaflen med den spidse ende nedad, og fyld den med ca. 1 spsk af kartoffelblandingen.
Lim samosaen med lidt mere "lim", og pres kanterne fast sammen. Gentag, til al dej og fyld er brugt op.
Opvarm olie til friturestegning i en tykbundet gryde ved høj varme eller i en frituregryde til 190°C, eller til et lille stykke af dejen syder og kommer op til overfladen.
Steg et par samosa ad gangen i 3-4 minutter, til de er gyldenbrune. Tag dem op med en hulske, og lad dem tørre på køkkenrulle.
Fortsæt med at stege dem i små portioner. Lad olien få den rigtige temperatur mellem hver portion. Når de er stegt, kan de holde sig et par dage i køleskab. Opvarmes i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter inden servering. Ustegte samosa kan holde sig i køleskabet i op til 4 dage eller fryses i 1 måned.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.