Madkampen.dk » Ingredienser » Chili
Opskrifter på mad med Chili
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor Chili indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sense - Blomkålsbrød
Pisk æggene i en skÃ¥l. Kom blomkÃ¥l (lavet til blomkÃ¥lsris), parmesanost, majsmel, sesamfrø og krydderi i og vend det godt sammen. Fordel dejen til 8 brød pÃ¥ bagepapir, drys med tørret chili. Bag dem ca. 20 minutter ved 180Â...
-
Hurtig Grøntsagssuppe med Krydret Kylling
Til 1 person. Skær kyllingekødet i mindre stykker og rist dem gyldne i olien sammen med chili, paprika og salt. Tag kødet op, tilsæt grøntsager og bouillon og lad det koge under låg i 15 minutter. Blend suppen med flødeost, ...
-
Salat med Rosenkål og Baconstykker
Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...
-
Sprøde Kyllinge Nuggets med Panko
Skær kyllingen ud i ca. 2x2 cm. Kom melet i en skål og bland paprika, salt, peber og løgpulver i. Slå æggene ud i en skål, og pisk det med chili til en ensartet masse. Hæld panko-raspen ud i en skål. Vend hvert stykke ky...
-
Sandwichboller med Majsmel, Chili & Cheddar
Til 8 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen chili og cheddar) og ælt dejen godt, til den slipper siderne i skålen. Tag kernerne ud af chilierne og hak dem fint. Kom dem i skålen sammen med revet ...
-
Frikadellespyd
Til 4 personer. Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og form farsen til lange frikadeller om 8 spyd. Steg frikadellespydene gyldne ved middelhøj varme i 7 minutter på hver side, og servér....
-
Lynhurtig Kebab af Hakket Oksekød
Steg løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande. Kom kød, ras el hanout, kanel og chiliflager på panden og steg, imens du rører jævnligt, indtil kødet er brunet og smuldret. Skub kødet lidt til side og tilsæt tomatpuré og lad...
-
Aubergine Dip
Skyl auberginen og skær den over pÃ¥ langs. Læg stykkerne pÃ¥ en bageplade med bagepapir med kødsiden nedad. Bag dem i 30-40 minutter ved 200°C til auberginen er helt blød. Tag skindet af. Svits løg og hvidløg i lidt olie pÃ...
-
Frikadellesnegle
Tænd ovnen på 175°C Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve i ca. 30 minutter. Bland kødet med mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og rør farsen...
-
Kylling-Karrysuppe med Grøntsager
Kog kyllingen i vand tilsat en bouillonterning. Gem kogevandet. Brænd karryen af i smør i en gryde. Kom mel ved, og lav det til en melbolle. Lav en opbagning med kogevandet fra kyllingen. Spæd op med ananassaft og fløde. Skær ...
-
Ærtepuré
Hæld alle ingredienserne i en blender eller brug en stavblender. Smag til med krydderierne. Serveres til et stykke kød eller som dip....
-
Krydderurtedressing
Hak krydderurterne fint og pres hvidløgsfedene. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække et par timer inden den skal spises. Denne dressing ville passe rigtig godt t...
-
Bønner med Bacon & Løg
Steg baconternene til de er næsten sprøde i en almindelig eller sautérpande. Tilsæt løg og steg videre i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det koge op. Tilsæt så bønnerne og skru godt op for varmen, og lad ...
-
Squash Suppe
Skyl grøntsagerne. Pil løgene og del dem i kvarte. Skær porren i tykke ringe. Skær squashen i tern. Hak spinat, chili og hvidløg. Hæld alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med smørret og svits dem lidt. Tilsæt vand ...
-
Butter Chicken med Blomkålsris
Skær kyllingekødet i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over. Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side. Opvarm smør p...
-
Butter Chicken med Blomkålsris
Skær kyllingekødet i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over. Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side. Opvarm smør p...
-
Mørbradgryde a la Fidde
Skær mørbraden ud i 6-8 skiver og krydr dem med salt og peber. Svits baconternene på en pande og læg dem derefter til side. Svits løg og hvidløg i baconfedtet i et par minutter ved middelvarme. Tag løgene af, og tilsæt evt. li...
-
Krydrede Kødboller i Tomatsauce
Rør alle ingredienserne til farsen, og form små kødboller (kom det hele i en frysepose, klip et hul og pres farsen direkte på panden). Steg kødbollerne på panden, men steg dem ikke helt færdige. Tag bollerne af panden. Hæld to...
-
Kartofler i Krydret Sovs
Skær kartofler i halve eller kvarte. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie og tag dem så af panden. Lad finthakket hvidløg blive blanke på panden og tilsæt tomater, krydderier og balsamico. Kog det igennem og smag til med s...
-
Rød Karrythaisuppe med Nudler
Steg ingefær, chili, hvidløg, løg og karrypasta i en gryde i rigeligt olie. Hæld kokosmælken ved. Snit forårsløg og peberfrugt og hæld i. Smag til med bouillon og fiskesovs. Hæld suppehornene i, og lad suppen simre let,...
-
Enchiladas med Ost & Spinat
Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Rør osten med den finthakkede chili. Skyl spinaten og skær den i grove strimler. Smør ost på tortillaerne, og drys ost og spinat over. Rul dem sammen, og skær dem i ca. 3 cm brede...
-
Marinerede Rejer
Fjern frø fra chilien og hak den fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med chilien, citronsaft, olie og lidt salt. Vend rejerne i. Rens fenniklen og pil rødløget. Snit dem i papirtynde strimler, og vend dem sammen med rejerne. ...
-
Halve Bagte Krydderkartofler
Skær kartoflerne over på midten. Krydr med salt, peber, oregano, chili, godt med rasp og en smørklat på toppen. Bag kartoflerne i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter....
-
Vindaloo Karry med Lam
Skær kødet i stykker og put det i en skål sammen med en blanding af rødvinseddike, salt og olie. Det skal trække i 2 timer. Forvarn ovnen til 180°C Skær det ene løg i tern og de 3 andre i skiver. Brun løgene på panden i ca. ...
-
Crispy Cornflakespaneret Kylling
Skær kyllingen ud i pæne stykker. Hak chili og hvidløg fint, og kom det i en skål sammen med karry, salt, peber og kærnemælk. Kom kyllingestykkerne i skålen, og bland det godt sammen. Lad det trække i mindst 20 minutter og ger...