Opskrifter » Bagværk » Boller » Langtidshævede Durumboller
Langtidshævede Durumboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave langtidshævede durumboller:
- 10 g gær
- 5 dl koldt vand
- 1 spsk salt
- Ca. 700 g durumhvedemel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Langtidshævede Durumboller:
Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt og 2/3 af melet. Slå dejen godt sammen i skålen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen med så meget mel, at dejen stadig er blød og smidig.
Dæk dejen til med et grydelåg, plastfilm eller et vådt håndklæde. Stil dejen til hævning på køkkenbordet til næste dag, 15-18 timer.
Slå dejen ned og form den til boller og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
Pensl bollerne med vand. Tænd ovnen på 200°C.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Tip! Dejen kan også formes som et brød. Så skal det bages 40-50 minutter på nederste ribbe i ovnen ved 175°C
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.