Opskrifter » Bagværk » Boller » Grahamsboller
Grahamsboller opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grahamsboller:
- 25 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1 æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk sukker
- 125 g grahamsmel
- 250 g hvedemel
- 75 g blødt smør
- Til Pensling:
- 1 æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Grahamsboller:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt æg, salt, sukker og grahamsmel.
Tilsæt herefter så meget hvedemel dejen kan tage uden at blive tør.
Skær smøret i små klumper, og slå dem ind i dejen, til den er glat og blank. Stil dejen til hævning i 30 minutter dækket til med et fugtigt klæde.
Slå dejen ned, og form den til 12 boller. Lad dem efterhæve på bagepladen i 15 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 225° (almindelig ovn) i 10-12 minutter.