Opskrifter » Bagværk » Boller » Havregrødsboller
Havregrødsboller opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Havregrødsboller:
Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 minutter, eller til blandingen er blevet til havregrød. Grøden afkøles.
Mælken lunes, og gæren udrøres heri.
Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes.
Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 minutter.
Herefter æltes dejen godt igennem og deles i 32 stykker, som formes til boller. Bollerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver tildækket i ca. 30 minutter.
Bollerne pensles med mælk og bages i forvarmet ivn ca. 15 minutter ved 200°C