Opskrifter » Bagværk » Brød » Græskar Saltkringler (Pretzels)
Græskar Saltkringler (Pretzels) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave græskar saltkringler (pretzels):
- 1 spsk sukker
- 1 spsk tørgær
- 3½ dl varmt vand
- 575 g mel
- 2 tsk salt
- 100 g pureret kød fra græskar
- 1 spsk olivenolie
- 2 liter vand
- 75 g bagepulver
- Havsalt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Græskar Saltkringler (Pretzels):
Bland de 31½ dl varmt vand med sukker og tørgær i en skål. Rør melet i - lidt ad gangen til du har 300 g deri.
Rør nu græskarpuréen og olien og derefter tilsættes langsomt det sidste mel. Måske skal du ikke bruge det hele (måske skal du bruge mere). Stop, når dejen ikke længere klistrer helt vildt til hænderne, når du rører den.
Rør nu dejen rigtig godt med dejkrogen i 5-6 minutter, eller til dejen tydeligt er formet til en kugle, som ikke klistrer til siden af skålen. Hæld en smule olivenolie over dejen, og dæk den løst med et viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
Forvarm ovnen til 230°C. Smør et stykke bagepapir med olie.
Bring i en stor gryde vandet i kog sammen med bagepulveret.
Del dejen i 8 stykker, og rul hvert stykke til en lang pølse. Læg den som et U, og kryds enderne ned for at lave den klassiske pretzel form.
Kog hvert pretzel i vandet i 30 sekunder. Tag dem op med en hulske over på bagepapiret. Pensl med olivenolie og drys med salt
Bag kringlerne 13-16 minutter i den forvarmede ovn til de er gyldenbrune og begynder at krakelere. Læg dem med det samme på en rist og lad dem køle af.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.