Opskrifter » Bagværk » Brød » Varme Hveder
Varme Hveder opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave varme hveder:
- 450 g mel
- 50 g kartoffelmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- 35 g gær
- 50 g margarine
- 3 dl mælk
- 1 æggehvide
- 1 æggeblomme
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Varme Hveder:
Gæren udrøres i mælken.
Hvedemel, kartoffelmel og krydderier sigtes sammen. Margarinen hakkes i med en kniv. Mælk (inkl. gær) og æggehvide tilsættes. Dejen æltes godt til den er let og smidig, og slipper hænderne.
Dejen hæver lunt 1 time.
Dejen trilles til en pølse, som deles i 16 stykker.
Dæk en form, der er 28x28cm med bagepapir, stil bollerne i formen med 1 cm mellemrum, og efterhæv dem i 25 minutter Pensl med æggeblomme.
Bages i en forvarmet ovn ca. 25 minutter ved 200°C.
Inden servering flækkes hvederne og ristes.