Opskrifter » Bagværk » Formkager » Kakaokage med Kokos
Kakaokage med Kokos opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kakaokage med kokos:
- 150 g smør
- 225 g sukker
- 3 æggeblommer
- 180 g mel
- 35 g kokosmel
- 45 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 3 æggehvider
- Glasur:
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 2½ spsk kakao
- 1 tsk vanillesukker
- 20 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kakaokage med Kokos:
Tænd ovnen på 175°C og smør en springform.
Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
Bland mel, kokosmel, kakao og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne let stive og vend dem i dejen. Hæld dejen i formen.
Bag kagen på en af de nederste ribber i ovnen ca. 45 minutter.
Glasur:
Kog vand, sukker og kakao. Pisk glasuren jævn. Kog den ca. 10 minutter ved jævn varme eller til den er sej og tyktflydende.
Lad glasuren køle af og rør vanillesukker og smør i. Smør glasuren ud på kagen inden servering.
TIP! Istedet for kokosmel kan dejen tilsættes 50 g hakkede nødder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.