Opskrifter » Bagværk » Formkager » Pistaciekage
Pistaciekage opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pistaciekage:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 200 g pistaciemasse
- 4 æg
- 100 g hakkede valnødder
- 60-70 g hakket mørk chokolade
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Skal og saft af 1 appelsin
- Pynt:
- Smeltet chokolade
- Hakkede pistacienødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pistaciekage:
Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
Pistaciemassen tilsættes, og der piskes igen.
Æggeblommerne kommes i - en ad gangen, og der piskes godt imellem hver. Tilsæt den revne appelsinskal.
Bland de hakkede nønner, chokoladen, melet og bagepulveret i en skål, og tilsæt det til dejen skiftevis med appelsinsaften.
Pisk æggehviderne stive, og fold dem i dejen.
Kom dejen i en smurt springform, og bag den ved 170°C (alm. ovn) i ca. 60 minutter
Når kagen er helt afkølet, pensles den med smeltet vhokolade, og pyntes med de hakkede pistacienødder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.