Opskrifter » Desserter » Grød » Gammeldags Øllebrød
Gammeldags Øllebrød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gammeldags Øllebrød:
- 500 g mørkt rugbrød
- 1 hvidtøl
- 50-75 g brun farin
- Vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Gammeldags Øllebrød:
4-6 personer.
Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker.
Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time.
Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at få rørt rugbrødet ud i vandet. Jo mere rugbrødet bliver rørt ud og varmet op, jo mere tykner massen.
Lad det småkoge ca. 30 minutter under omrøring af og til, da det ellers vil brænde på.
Tilsæt øllet, og lad det koge endnu 10-15 minutter. Til sidst tilsættes brun farin efter smag og det hele koges igennem til konsistensen er som du ønsker den.
Pas igen på at det ikke brænder på.
Servér den varme øllebrød med kold flødeskum....uhm!