Madkampen.dk » Ingredienser » Hvidtøl
Opskrifter på mad med Hvidtøl
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor hvidtøl indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Sprøde Vafler med Piskefløde
Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...
-
Gammeldags Øllebrød
4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...
-
Ølkage
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til dejen har en ensartet konsistens. Smør en rugbrødsform, og hæld dejen heri. Bag kagen ved 200°C i 50-55 minutter. Afkøl kagen, skær den i skiver,...
-
Luftige Kartoffelrugbrød
Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt. Derpå sættes den til hævning i minimum 1 time. Dejen fordeles i formene, hvor de efterhæver til den ønskede størrelse. Rugbrødene bages ved 180°c i 90 minutter. ...
-
Krydderkage
Tænd ovnen på 175°C og smør bradepanden. Kom mel, brun farin, natron, kanel, ingefær, nellike og muskat i røreskålen. Tilsæt hvidtøl og rør dejen sammen i 1 minut. Hæld dejen i en bradepande. Bag kagen på en af de midte...
-
Øllebrød II
Skær brødet i terninger og læg dem i en gryde. Hæld vandet over og lad det stÃ¥ en times tid eller til næste dag. Tilsæt hvidtøl og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Pisk brødet ud i væsken. Kog øllebrøden under omrÃ...
-
Hjemmebagt Knækbrød med Hvidtøl
Varm øllet til 37°C og opløs gæren i væsken. Tilsæt margarine, salt og let stødt kommen. Bland rugflagerne med de 2 slags mel, rør det i væsken og ælt det sammen til en smidig, ret fast dej. Gem lidt mel til udrulningen. Lad...