Opskrifter » Desserter » Grød
Grød
9 retter fundet i Grød kategorien.
-
Gammeldags Øllebrød
4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...
-
Æblegrød
Skær de skrællede æbler i både og fjern kernehuset. Læg æblerne i en gryde med vand. Kog under låg ved svag varme til de er møre. Rør gryden igennem og smag til med sukker og vanille....
-
Æblegrød med Vanille
Skræl æblerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i små stykker. Kom æblestykker, vand og sukker i en gryde sammen med en flækket vanillestang. Lad æblerne koge ved svag varme under låg, til de er helt møre og har den konsis...
-
Gammeldags Øllebrød
4-6 personer. Bræk rugbrødet i mindre stykker, og sæt det i blød i vand så det lige netop dækker. Er rugbrødet tørt, så gerne dagen før - ellers ½-1 time. Sæt gryden over ved svag varme og rør i gryden af og til for at f...
-
Hindbærgrød
Put bærrene i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker. Kog bærrne - men ikke for længe, da grøden bliver pænest, hvis bærrene ikke har kogt alt for meget. Smag til med sukker - efter smag. Put lidt i ad gangen, så den i...
-
Jordbærgrød
Skyl og nip bærrene. Kog dem møre 2-3 minutter med vand. Smag til med sukker. Udrør jævningen og rør den i. Kog i yderligere 1 minut....
-
Rabarbergrød
Skær blade og rodskede af rabarberne. Skyl dem og skær dem i stykker af 2cm´s bredde. Kog stykkerne i vand i 5-6 minutter. Rør grøden igennem og smag til med sukker. Udrør jævningen. Rør den i og kog derefter grøden i yde...
-
Rødgrød
Skyl bærrene. Kog dem i vand 4-5 minutter. Hæld dem til afdrypning i en sigte og pres mest mulig saft af. Afmål saften og hæld den tilbage i gryden. Smag saften til med sukker og bring den i kog. Udrør jævningen. Rør den i. Kog...
-
Lækker Trifli med Bær
Råcreme: Pisk æggeblommer, sukker og vanilie sammen til det bliver en hvid cremet masse. Pisk fløden til tyk flødeskum. Vend de to masser sammen. Bærcoulis: I en gryde varmes bærrene op sammen med lidt sukker samt appelsin- og ...
-
Øllebrød med Fløde, Karamel og Rabarber
Øllebrød: Sæt husblas i blød i koldt vand. Rugbrød (som skal være uden kerner og skorper) sættes i blød 1 time med øl. Kom øllebrød i en gryde med 1 dl vand - kog ned. Kom 6 dl fløde, moskovado sukker i og lad det simre...