Opskrifter » Desserter » Kager » Bagt Cheesecake
Bagt Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bagt cheesecake:
- 250 g søde kiks
- 1 tsk mixed spice
- 100 g smeltet smør
- Fyld:
- 500 g blødt flødeost
- 160 g sukker
- 1 tsk vanilleessens
- 1 spsk citronsaft
- 4 æg
- Pynt:
- 250 g 38% creme fraiche
- ½ tsk vanilleessens
- 3 tsk citronsaft
- 1 spsk sukker
- Revet muskatnød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bagt Cheesecake:
8-10 personer.
Smør en 20 cm springform let og læg bagepapir i bunden. Knus kiksene fint i en foodprocessor eller kom dem i en plastikpose og knus dem med en kagerulle. Kom dem i en skål, tilsæt krydderi og smør, og rør, indtil massen er fugtig. Fordel den over bunden og op ad siderne. Pres den godt fast, så den danner en jævn skal. Sæt den i køleskabet i 20 minutter, indtil den er fast.
Forvarm ovnen til 180°C
Til fyldet piskes flødeosten glat med en elpisker. Tilsæt sukker, vanilleessens og citronsaft og pisk igen. Kom æggene i, et ad gangen, og pisk godt hver gang. Fordel blandingen over bunden og bag kagen 45 minutter, til den akkurat føles fast.
Til pynten blandes creme fraiche, vanilleessens, citronsaft og sukker i en skål og spredes over den varme cheesecake. Drys med muskatnød og sæt den i ovnen i 7 minutter mere. Sluk for ovnen og lad kagen køle af for åben ovndør. Når den er kold, sættes den i køleskab indtil den er fast. Kan evt. pyntes med friske jordbær.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.