Opskrifter » Desserter » Kager » Toffifee Cheesecake
Toffifee Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave toffifee cheesecake:
- Bund:
- 300 g digestive kiks
- 150 g smeltet smør
- Karamel & Nougatsovs:
- 200 g sukker
- 50 g smør
- 1 1/4 dl piskefløde (du skal købe ½ liter)
- ½ tsk vanillearoma
- 100 g nougat
- Cheesecake:
- 400 g smøreost
- 6 tsk flormelis
- 1 3/4 dl karamelsovs
- Resten af piskefløden
- Pynt:
- 150 g hakkede hasselnødder
- En pakke Toffifee (125 g)
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Toffifee Cheesecake:
Til 8-12 personer.
Smuldr kiksene godt. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene.
Læg kiksemassen som bund på et kagefad med en bagering om eller i en springform. Pres kikseblandingen godt sammen.
Lav nu karamelsovsen: Kom sukkeret i en gryde, og lad det smelte til en brun masse. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret lidt efter lidt imens der røres rundt.
Sæt gryden på varmen igen, og tilsæt fløden lidt efter lidt. Hvis sovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere - er den for tyk, så tilsæt lidt mere fløde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt vanillearoma og nougat. Rør rundt, til nougaten er smeltet. Lad sovsen køle af.
Pisk smøreost og flormelis sammen med en håndmixer til en jævn blanding. Pisk fløden til skum. Vend det forsigtigt i flødeosten sammen med karamelsovsen - gem lidt til pynt.
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom hakkede nødder, hakket toffifee (gem 8-9 stk. til pynt) og lidt sovs på bunden. Hæld herefter halvdelen af cheesecakemassen på.
Lav endnu et lag topping. Hæld resten af cheesecakemassen på, og slut af med et lag nødder, hele Toffifee og karamelsovs.
Stil kagen på køl et par timer inden servering.