Opskrifter » Desserter » Marengs » Pavlova Lagkage med Jordbær
Pavlova Lagkage med Jordbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pavlova lagkage med jordbær:
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 1/4 liter piskefløde
- Lidt vanillesukker
- Jordbær
- Lidt revet chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pavlova Lagkage med Jordbær:
Pisk æggehviderne meget stive.
Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk ca. 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes meget.
Beklæd 2 plader med bagepapir og vend forsigtigt æggemassen ud i 2 cirkler.
Bag dem i ca. 40 minutter ved 130°C
Pisk fløden stiv, og vend lidt vanillesukker i.
Læg halvdelen af fløden på den ene bund, og læg derefter den anden bund over samt resten af fløden.
Læg jordbær på - enten skåret i kvarte eller fine skiver. Drys med lidt revet chokolade og servér straks.
Tip! Ønskes en lidt mere fedtfattig version, kan noget af fløden udskiftes med skyr/græsk yoghurt.